13 °C

Марин и Диляна от "Гранд" са №1 в турнир в Румъния, Амбра-Рая със сребро и бронз

    Танцьорите от "Гранд" със силно участие в турнир в Румъния

    Състезателите на хасковския клуб по спортни танци "Гранд" записаха силно участие в "Romanian Dance Masters Cup 2019", провел се в Букурещ през уикенда.

    Марин Мартинов и Диляна Димитрова спечелиха безапелационно златото при юноши до 16 години, като в 3 от 5-те латиноамерикански танца бяха единодушно първи.

    При състезатели над 19 години съвместната танцова двойка Братан Братанов от "Гранд" и Калина Джамбазка от столичния клуб "Гардения" също се представиха отлично като се класираха във финала и заеха 5-то място.

    Танцовите двойки имаха честта да бъдат оценявани от 14-кратната световна шампионка Гейнър Феъруедър от Шотландия, вписана в книгата на “Гинес“ за своите постижения, както и от нейния съпруг Мирко Сакани от Италия. Двамата бяха специални гости на турнира и във втория ден на състезанието изнесоха семинар за танцьори и треньори. В съдийския състав бе и единият от ръководителите на хасковския клуб "Гранд" - Николай Манолов.

    В турнира за соло момичета хасковският тим също имаше представител. В тази група 8-годишната Амбра-Рая Сеньорини се представи чудесно в категорията на състезателките до 12 години и спечели един сребърен и един бронзов медал, оставяйки зад себе си доста по-големи състезателки.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини