Най-редкият, почти митичен стек в света (видео)

В света на храненето японската кухня е на другия полюс на западния модел на фаст фуд.

В света на стековете Olive Wagyu е най-рядкия и скъп избор. Отглежани с препечена маслинова каша от шепа земеделци в малък, отдалечен район на Япония, съществуват само 2000 говеда, от които може да се приготви такъв стек. Затова е почти невъзможно да го получите, въпреки цената, а когато е наличен, се разпродава бързо. Толкова е рядък, че е трудно да се намери дори в Япония.

Видеото показва приготовлението на този легендарен стек от Кагава. Обърнете внимание на мраморирането на месото. Експертите и гурме ценителите са единодушни, че именно на него се дължи забележителната сочност на месото от породата Wagyu (Вагю), а вкусът е толкова наситен и необикновен, че изпълва всички сетива и превръща този стек в кулинарен деликатес.

Но освен изключителните вкусови качества, това месо е здравословен и пълноценен продукт, особено подходящ за нискохолестеролни диети. Животните от селектираните породи Wagyu са генетично предразположени да образуват интензивна прошареност, съставът на която е предимно мононенаситени мазнини, особено богата на безценните Омега 3 и Омега 6 мастни киселини.

Измежду японското говеждо Wagyu, най-рядкото от редките е Olive Wagyu, отгледано на диета от маслини, препечени и карамелизирана в традиционният метод Seto Inland Sea. Този конкретен вид Wagyu има най-високи нива на здравословни мазнини от всяко говеждо месо по света със съдържание на олеинова киселина 65,2%. Това е причината за топящата се в устата текстура. Освен това има по-смел умами вкус от всеки друг стек Wagyu, пояснява CrowdCow.

А сега - приготвянето на стек Olive Wagyu в японски ресторант. То отнема по-малко от 10 минути и се извършва пред очите (и камерата) на посетителите на бара, каквато е японската традиция. След това камерата ни показва изключителните качества на месото и как се яде (да, и за това се искат специални познания).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини