Абсолютните НЕ в мъжката градска мода

След като публукувахме какво не трябва да носят жените, се обръщаме и към мъжете.

Тенденцията мъжете да обръщат все по-голямо внимание на външния си вид е нещо, което подкрепяме с две ръце и напълно одобряваме. Желанието да изглеждат добре и разбира се да бъдат "модерени" обаче може да ви изиграе много лоша шега.

Ситуацията става още по-комична когато незнайно защо една привидно отблъскваща визия се превърне в масова тенденция – пример за подражание. За съжаление в София, а и в цялата страна, подобни гледки могат да се забележат всеки ден, независимо от сезона.

Разбира се, нереалистично и ненужно би било да смятаме, че всеки трябва неотменно да следва световните модни тенденции. Проблемът се крие в представата, която голяма част от младите български мъже имат за това какво е модерно и красиво, следвайки на сляпо определен стил.

Дънките натикани във високи кецове

Подобен стил може да се забележи и през настоящите топли дни, въпреки че пикът му бе през зимните месеци. И колкото и да се опитваме да разберем стремежа към постигане на спортно-елагантната визия, трудно ще признаем, че ни харесва. А ако смятате, че оправданието "модерно е" ви спасява, отново ще ви разочароваме.

Джапанките и късите плажни шорти

Изключително подходящи за плажа, но какво да кажем за разходка, посещение на учреждение или на работа (изключваме ако продавате на сергия). И въпреки че са сравнително малко, мъжете, които си позволяват подобна фриволност, често ни се изпречкват пред погледите през деня. А за "стила" джапанки или чехли и чорапи може би е излишно да говорим.

Потникът под ризата

Едва ли има по-подходящо облекло за топлото време от потника. В комбинация с полупрозрачна риза обаче рискувате да привлечете доста учудени погледи. Вярно е, че така се обличаха повечето мъже преди няколко десетилетия, но това си беше миналия век.

Огромното количество гел

Оформянето на прическата определено не означава да изхабите целия си гел наведнъж. Прекаленото количество гел ще слепи косата, като не е изключено да се озовете с прилепнали по нея пухчета или други нечистотии.

Коланите с катарама

Коланът е задължителен елемент от мъжката визия, но те винаги трябва да са съобразени с цялостния стил. Славата на коланите с огромна катарама, предназначена по начало за спортно-елегантен стил обаче отдавна отмина. Още по-груба грешка е да използвате този тип колани в ежедневните задължения.

Изборът на слънчеви очила

Не можем да подминем този детайл в мъжката визия, защото безспорно те са едни от най-предпочитаните аксесори. Добре е обаче да сте изключително внимателни с избора си на слънчеви очила, защото те дават отражение върху цялостния вид. И не се и съмняваме, че на всеки мъж ще му е приятно да е обект на интереса на околните, но ако сте предпочели слънчеви очила от типа "рали състезател", то вниманието върху вас по-вероятно ще е от присмех.

И тъй като сме убедени, че има още много модни гафове, които срещате всеки ден, то споделете ги с нас. Нека помогнем на модните жертви!
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини