10 °C

Разследващият журналист Марин Николов също напусна Нова телевизия

Разследващият журналист Марин Николов напуска Нова телевизия, съобщи той в профила си във Фейсбук.

В началото на юни медиата прекрати договорите на колегите му Миролюба Бенатова и Генка Шикерова. В последния ден на май телевизията, малко след купуването й от братята Кирил и Георги Домусчиеви, предложи на тримата журналисти от разследващия екип промяна на взаимоотношенията – да се прекратят трудовите им договори и те да произвеждат продукция, която после да предлагат на медиата.

"Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес", съобщава Николов. Той обяснява, че изборът му е закъснял заради отпуски. Новите условия са му предложени в момент на планирано отдавна пътуване в САЩ, а когато се е върнал, последвали отпуски на ръководството на телевизията.

"Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време", пише журналистът.

"Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова "главанаци" наоколо", завършва съобщението на Николов.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини