10 °C

Разпад на ДБГ, Зеленогорски и още трима от ръководството напускат партията

Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите /ДБГ/ и бивш депутат от Реформаторския блок, обяви на пресконференция днес, че заедно с трима негови колеги напуска партията. Съмишленици на Зеленогорски са Виолета Донева, член на Изпълнителния съвет на партията, Пеньо Пенев, член на Националния съвет на ДБГ и координатор за 25 МИР в София, както и Филип Симеонов, също член на Националния съвет на ДБГ и един от кандидатите за районен кмет в столицата.

Като причина за напускането Зеленогорски изтъкна заявената от Софийската организация на ДБГ подкрепа за ляв кандидат за кмет на София в лицето на Мая Манолова в предстоящите местни избори.

"За нас като членове на дясна партия, както е записано в устава на ДБГ, е абсурдно да подкрепим ляв кандидат за кмет. Ние сме членове на ЕНП, сътрудничим си с фондацията на ХДС "Конрад Аденауер", с американски фондации и за нас, тук присъстващите, това е кауза", коментира решението за напускане Зеленогорски.

Той каза още, че на ДБГ е трябвало да положи усилия за издигането на единен десен кандидат за кмет на София, както и в цялата страна, но за съжаление тези преговори не са се случили, а част от съпартийците му са се отнесли с насмешка към нея. Отхвърлена е била и идеята за собствен кандидат на партията.

Найден Зеленогорски каза, че той и колегите му започват работа по създаването на нов десен проект, чиято основна цел е да бъде мост към обединяване на дясното и "да направим всичко възможно след толкова години на цепения дясното да бъде единно, така както е в градовете, в които управлява десницата".

"Идеята няма ляво, няма дясно е довела до много тежки щети не един път в България. Има ляво, има дясно и на местни избори и те се позиционират съответно с леви и десни визии за управление", коментира още Зеленогорски.

На предстоящите местни избори те ще подкрепят кандидата на Демократична България арх.Борислав Игнатов за кмет на София. Ще положим всички усилия Игнатов да влезе в балотаж и да спечели изборите, посочи Зеленогорски. Освен това напусналите ДБГ ще подкрепят и десните кметове в Плевен, Добрич, Монтана, Кюстендил, Карлово. Ще подкрепят и кандидат-кмета на ДБГ в Бургас Живко Табаков, в Кърджали Стоян Георгиев, както и кандидата в Шумен, обяви Найден Зеленогорски.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васко
    1 -1
    15:42, 12 сеп 2019
    Бягат от левия кандидат Манолова, а нямат против да подкрепят лявата мутра *******.
Последни новини