Увеличение на пожарите заради човешка небрежност в Кърджалийско, двама пожарникари ранени при акция

256 пожара са избухнали от началото на годината в Кърджалийско. Основната причина е човешка небрежност. 50% от тях са предизвикани от неправилното боравене с огън. 60 на сто са предизвикани от незагасени огньове край  язовири и в гори при туристически излети. Това съобщи на брифинг по случай седмицата на пожарната безопасност комисар Сергей Заимов. Той препоръча никога да не се пали огън на открито при вятър. Когато се правят туристически излети огънят да не се оставя без надзор и да се загася старателно.
 Общо 683 излизания са регистрирали пожарникарите на територията на областта. За миналата година те са 526. 612 от излизанията са заради произшествия. През м.г. те са били 461. Увеличението е с една трета. Според комисар Заимов причината е в промените в климата-засушаване, ураганни ветрове,градушки.
 3-ма са загиналите и 10 са ранените от началото на годината при произшествия. Двама от тях са пожарникари участвали в гасенето на Механотехникума. Единият е с рани по главата , а другия с обгаряния по шията.
 Най-силно са засегнати при пожари жилищни и стопански постройки. Случаите са 199. Има и изгорели 16 автомобила.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини