Реконструкция на 2536 метра водопровод Първомай-Градина по проект на ВиК-Пловдив

Изображение 1 от 2

    Да бъде реконструирана част от водопровода Първомай – Градина предвижда проектът на ВиК – Пловдив, за който преди десетина дни бяха осигурени над 137 млн. лв.

     Проект "Доизграждане и реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от "ВиК" ЕООД, гр. Пловдив, България“ е на обща стойност 137 830 825,33 лв. с ДДС. 

    Основната цел на проекта е подобряване на съществуващите системи за управление на питейните и отпадъчните води, се казва в отговора на управителя на ВиК, Пловдив Спартак Николов, когото помолихме да разясни каква част от инвестицията ще засегне населението на Първомайска община.

     Предвидените по проекта инвестиции засягат 6 на брой агломерации, в т.ч. и агломерация гр. Първомай, се казва още в писмото на Николов.

    Дейността, заложена в проектното предложение за Първомай предвижда реконструкция на довеждащ водопровод, част от водоснабдителна система „Първомай –Градина” с дължина 2 536 м. Предвижда се водопроводът да бъде подменен с чугунени тръби с диаметър Ф450 и да бъдат монтирани два броя въздушници и една шахта изпускател. Водопроводът е съобразен с преминаването му под реката, както и с покритието на тръбата, в участъците, в които преминава под нея. Основният ефект от предвидените инвестиционни мерки е намаляване броя на авариите по довеждащите водопроводи, респективно на прекъсванията на водоподаването, както и чувствително намаляване на физическите загуби на вода.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Въ
      въпрос
      5 -1
      10:25, 9 сеп 2019
      Някой знае ли колко е радиацията във водопроводната мрежа на Първомай и Караджалово към момента? При отчетените преди завишени стойности на алфа активност, някой грижи ли се да се търси решение на проблема или приоритетна ВиК-то е намалянето на аварии?!?!?
      • ?
        ?
        10 0
        16:58, 9 сеп 2019
        Има си зам.кмет - водопродчик, назначен от уйко владика - зам областен управитаел. Питай го може и да ти отговори
      • Пи
        Питагор
        6 0
        06:17, 10 сеп 2019
        Говорить ВиК передаем сведених об уравен радиации в Первомае. Първомай-без изменение/шоншожмон/, Караджалово-без изменение/шоншожмон/, Дебър +24, Бяла река +32, Драгойново +15, Буково, без изменение/шоншожмон/, Дълбок извор-без изменение/шоншожмон/, Брягово +25, Искра-без изменение/шоншожмон/, Поройна-без изменение/шоншожмон/, Крушево-без изменение/шоншожмон/, Добри дол-без изменение/шоншожмон/, Градина-без изменение/шоншожмон/, Езерово-без изменение/шоншожмон/, Воден-без изменение/шоншожмон/
    Последни новини