14 °C

Инициативният комитет на Мая Манолова

Никола Вапцаров от Инициативен комитет "Лозенец", който протестираше срещу строителството на небостъргача "Златен век" в София", е председател на инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата. Той бе зам.-кмет на "Младост" по времето на Десислава Иванчева, който напусна екипа й с гневно писмо. 

Това стана ясно на представянето на кандидатурата ѝ, което събра нейни поддръжници в НДК тази сутрин.

"Следващият кмет трябва да може да чува хората", каза Вапцаров и цитира мисъл на импетатор Константин "Serdica mea Roma est" - Сердика е новият Рим. "Да направим София нашият Рим", призова председателят.

В Инициативния комитет влизат 65 души, като списъкът е отворен и за още членове.

След Никола Вапцаров се изказа Десислава Филипова, която е адвокат и председател на фондация за защита правата на човека. С Манолова е работила по правозащитни каузи. "В нейно лице срещнах съмишленик", посочи Филипова и каза, че заедно са разработили законопроекта за частния фалит и са работили са спиране на злоупотребите на ЧСИ-та и банки.

В комитета е и медицинската сестра Мая Илиева, която оглави протеста на своите колеги.

"Идваме да подкрепим единствения човек, който ни подкрепи. Благодарение на Мая Манолова бе повдигната темата табу за проблемите в здравеопазването", каза Илиева. По думите ѝ Манолова е човек, който, когато застане зад дадена кауза, я следва докрай.

Последва изказване на Павел Миланов от асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост.

"Градът се задъхва. Имаме нужда от нови квартали, а не да си подаваме солницата през прозореца", каза той.

"Ние сме различни, но не трябва да се делим, а да се обединим за добри решения", допълни Миланов.

Кандидатура се подкрепя и от Йордан Ибришимов от еко организацията "Бетономорие". Той обясни, че се е срещнал с Манолова във връзка с "безумните забрани за къмпингуването". Ибришимов подчерта, че благодарение на Мая Манолова на "Златна рибка" е спряно строителство.

"София в момента няма кмет, а изпълнителен директор, който изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг, каза самата Манолова на церемонията. - Кандидатирам се, защото можем да се преборим с това." Тя подчерта, че може да се изправи срещу този режим и добави, че основната вина за състоянието на столицата е на ПП ГЕРБ, която в схеми управлява града вече 14 години. "В София само акулите се чувстват в свои води. Затова виждаме перките им в града ни", каза Манолова. Тя отново спомена, че е преследвана от сутрин до вечер. "Така поръчителят показва истинското си лице", каза тя.

Манолова обяви, че може да защити София от кражбите, мръсния въздух и презастрояването. "После София ще защити цяла България", каза още тя.

В инициативния комитет са още финансистът Бисер Манолов, д-р Атанас Щерев - бивш депутат от НДСВ, адв. Веска Велева, рапърът Криско, певицата Мариана Попова, Деница Димитрова - бивш депутат от НДСВ и др.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    избирател
    2 0
    11:54, 4 сеп 2019
    такъв к...ще го изяде тази хамелеонка и палавраджийска. така се изпързаля и я изпързаляха като се кандидатира защото кариерата й е до изборите с празни надежди. хамелеонката не е благодарна нито на бсп нито на герб че е омбудсман. съветникът й- баш бившия номенклатурчик найденов- е "стратегът й" за бленуваният и посот и кариера,както на нея така и на него но не го огрява а след това и за нея същото.
    колко много боклуци които замърсяват и отвращават обществото.

Още новини

Последни новини