Революционно откритие на Samsung скоро и във вашия смартфон

Когато Samsung демонстрира нова технология за батерии с графен, която трябва да направи литиево-йониевите батерии по-издръжливи, всички я приветстваха като бъдещето на мобилните технологии. Разбира се, първоначално разходите за нейното производство бяха астрономически и това я правеше неприложима за потребителска електроника.

Според известния Twitter потребител Еван Блас обаче, корейският гигант вече е на крачка от анонсирането на телефон серийно производство с батерия от графен, като това трябва да стане или догодина, или през 2021 г.

Като материал, графенът е еластичен и с висока проводимост и откакто бе открит през 2004 г. се лансира като алтернатива на литиево-йониевите батерии. 

Той е вид въглерод, който може да се постави в по-малки и тънки батерии с по-голям капацитет и по-бързо зареждане без голяма разлика в температурата на повърхността.

В същото време, като всяка иновативна технология на този етап батериите от грефен са и изключително скъпи. Блас твърди, че макар Samsung да има вече реален продукт, компанията все още трябва да поработи върху повишаване капацитета на батерията и намаляване на производствените разходи по нея. Имайки предвид колко големи и с каква висока резолюция стават модерните смартфон екрани, както и все по-мощните им процесори, успешното внедряване на такава батерия в телефони серийно производство ще бъде много голям успех за Samsung в борбата за лидерското място на пазара през следващото десетилетие.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини