Руски актьор попадна за 8 дни в ареста за видео, в което играе пиян полицай (видео)

В Москва е арестуван актьорът от театър "Съвременник" Дмитрий Смолов, съобщава РБК. Скеч, в който той се снима на шега, го прати за 8 дни зад решетките.

В кратко видео той е играе пияно ченге, което стои на крайречен булевард и пуши, докато обяснява със завален говор как пази реда. Първоначално обаче не беше ясно, че униформеният във видимо нетрезво състояние е актьорско превъплащение. Клипът предизвика бурен отзвук в мрежата. вследствие това руските органи на реда предприемат мащабна проверка, издирват и в крайна сметка откриват нарушителя в униформа. Оказва се, че той е Дмитрий Смолов, актьор в театър "Съвременник" от 2008 г. 

Руското министерството на вътрешните работи заяви, че снимайки подобно видео, актьорът "дискредитира с поведението си органите за вътрешни работи на Руската федерация".

"По отношение на задържания са образувани административни производства, както е предвидено в членове 17.12 от Административния кодекс на Руската федерация (незаконно носене на униформи) и 20.1 (дребно хулиганство)." Той е осъден на административен арест за срок от осем дни, заявиха от полицията.

Самият актьор казва след ареста, че участвал в снимки на клип на някаква група, трябвало да спре кола и да провери документите. "Докато местехме осветлението, се пошегувахме, заснемайки тази история. Никакъв умисъл нямаше да обиждаме някого", казва той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини