Анжела Минкова посвети първомайци в техниката ебру

Изображение 1 от 5

    Над 30 деца и възрастни имаха възможността да се запознаят с техниката за рисуване ебру. Коридорите на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, Първомай  се превърнаха в голямо ателие, в което старателни художници създадоха първите си творби под ръководството на Анжела Минкова. Майсторският клас е плод от сътрудничеството на учителката Златка Гарова с читалищните работници и художничката Анжела Минкова. Тя запозна присъстващите с изкуството, клипове за което все по-често се срещат в интернет. Ебру е-магията да създаваш форми и цветни съчетания в течна среда и след това да ги отпечатваш на лист хартия. Използват се бои от естествени материали и вода сгъстена със специални смоли. Ебру е разпространено най-вече в Азия.Голямата магия при тази техника е скрита в отпечатъка – рисунката винаги е красива, но понякога изненадваща за автора.

    Заради големия интерес Анжела Минкова обеща на есен да се върне и да запознае желаещите по-подробно и в повече часове с тази „вълшебна техника“.

    Материалите за работилницата бяха осигурени чрез кмета на общината Ангел Папазов. Първите картини бяха с цветя, сърца и някои по-прости форми. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пи
      ПИТАГОР
      3 -1
      12:06, 1 авг 2019
      Кога то сайт жъ съобщи нуминацията на ГЕРБ за кметь на пърумай
    Последни новини