Апартамент гейт осребрен от съда, според протестиращите в "Лозенец"

Съдът казва поправка Артекс има. Така Войслав Тодоров от инициативния комитет Лозенец коментира пред Нова телевизия отмененото спиране на строителството на сградата на Артекс в квартала.

Искаме тълкувателно решение на съда поправката Артекс има ли обратно действие, настоя той.

По думите му ДНСК не са защитавали по никакъв начин тезата, че разрешението за строеж е изтекло. 

ДНСК трябва да се сдобие с нов шеф, смята Тодоров. Настоящият нямал капацитета да се бори за интересите си. Той иска да се обжалва на първа инстанция решението на ВАС.

Адвокат Никола Вапцаров очаква становището на СО, както и на премиера Бойко Борисов.

Съдът осребрява Апартамент гейт, категоричен бе той. Вапцаров е убеден, че битката трябва да бъде доведена до край.

Ще продължим да се съпротивляваме, защото борбата е безмилостно жестока, борбата, както казват е епична, изтъкна той. Не се гаси туй що не гасне, категоричен бе Никола Вапцаров.

Вчера стана ясно, че Административният съд отменя заповедта за спиране на строежа "Златен век" на фирма "Артекс".  През юли бе съобщено, че строежът е само замразен.

На 6 април от "Артекс" изпратиха позиция до медиите, в която заявиха, че преустановяват строежа на "Златен век", съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя.

Строителната фирма "Артекс" се озова в центъра на скандала с апартаментите на властта на преференциални цени. Оказа се, че хора от властта са купували апартаменти от фирмата на цени, няколко пъти по-ниски от пазарните такива.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини