Темата за сътворението ще изучават децата във ваканционното училище на Евангелската църква

Изображение 1 от 6

    40 деца днес влязоха в Евангелската църква в Дебър за традиционното ваканционно училище. Организаторите очакват през следващите дни те да станат повече. Целта на летните занимания с малки и големи деца е да се просветят духовно и да разберат устоите на християнската вяра. Заниманията са отворени за всички деца от общността, независимо от изповядваната от тях вяра. Седмицата в евангелската църква винаги е добре дошла за родителите, които са спокойни, че децата им са обгрижени и поне за 5 дни няма да робуват на компютрите и телевизията. 15 доброволци ще се грижат за децата в Първомай. Едновременно в южна България се провеждат подобни училища с почти 500 деца.

    Тази година Ваканционното училище е посветено на Сътворението. Първият урок беше изнесен от Яна Кошева. Децата са разделени на три племена: „Въздух“, „Земя“ и „Вода“ - имената им идват от основните елементи от които е направен светът. Всяко „племе“ минава през три занимания: игри, ръчен труд и дискусия.

    В петте поредни дни на седмицата ще бъдат разгледани и анализирани въпроси като този: Защо Господ създаде света?.

    И тази година на гости на Ваканционното училище са американски доброволци.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ур
      Урко
      8 -7
      11:43, 22 юли 2019
      Хайде и като научат за сътворението на света, след това директно в Харвард.
    • 2
      На
      Назад, назад и само назад!
      10 -12
      12:07, 22 юли 2019
      Защо пълните главите на децата с глупости и ги връщате в миналия век.
    • 3
      Пи
      питагор
      9 -1
      12:36, 22 юли 2019
      за ко да пълнят глъвите на дицата с глупости тува ни съ глупости матиматически ие дуказану чи Бог иевентуалну може да съществува къту тува ивентуалну е над 70% убаче тука е въпроса Българската Православна Църква къде блее. За ко и нашите попове ни напраят пудобни пруяви да съ пита владигакта в плоудиу с гулемия ролекс да му се иска пузвуление и да се направи такова мероприятие. Ни е лошо дицата да се запузнават с Бог убаче наще попове вместо да воят стадото в права посока те са го разпръснали из пуляната Господна и други пастири прибират заблудениет уфце а наред с други пастири има и уткрувенни въльце дето заблуждават уфцете покваряват ги откъсват ги ут ГОСПОД но ще мине време и къкту сига берем гурчивите плудове на грешните пулитически ришения така след време жъ берем пак гурчивите плудове на бездуховността.Закото в българската душа има угромна 45 гудишна кумунистическа рана и вместу нашите пастири поповете да я лекуват да я затворят да зарастне те са се утдали на други занимания.
      • Ст
        стара кримка
        3 0
        07:54, 23 юли 2019
        Питагор, поради що Бог не ще да спаси Първомай.
        Вехне, съхне този град. Седи си на дъното и не отлепва.
        Тук-там някой се изтупа в гърдите, че правил бизнес и поддържал работна ръка. За духовност говориш, но децата не могат да четат, да пишат, да смятат и да мислят.
        За стада и овце говориш, но чини ми се - управник искаш да станеш.
        Няма да могат да напълнят главите на децата с глупости. Ще ги загубят. Днешният свят не търпи гафове.
        Накрая, когато трябва панахида за Първомай да правят, поповете вече ще са се изнесли, а за добрите дела и спомен няма да остане.
      • Пи
        питагор
        1 -1
        09:03, 23 юли 2019
        Мумче Господ помага ну в кушара ни вкарва ва. За Пърумай сме си виновни съми ва. Многу гудини след сътвурениету Господ е създал Пърумай къту е дукарал хората тука ва. Господ е създал сичку ва тоску янев ганев баръмов ангу митката и сичкуту в то пърумай и нъ устай не да избираме кой дъ нъ управлява а не съ прувалихме ва за нищо не ни е виновен Господ ва. Питагор ни иска да управлява ва тъкъу заблудену стаду ни може да съ управлява ва аку питагор управлява жъ закрие пърумай ва то град ни трябва да съществува ва тува е дуказану матиматически и аз много пъти съм гу казвал с букувски и други балкански породи офце стаду ни съ прай ва. Затва гледайте си сииря жувейте свиркайте си фантазирайте си и накрая Господ жъ нъ прибере при неговото стаду тъкъв е жуотя някои нища не могат да се поправят.
      • Ко
        Комунист
        2 -2
        10:08, 23 юли 2019
        Ние създадохме Първомай. Вие го унищожавате.
    • 4
      Дж
      джонгата
      13 0
      13:35, 22 юли 2019
      Дядо Владика вместо да измисли подобни занимания и да приобщи децата към вярата на дедите им гледа да си купи и ново возило, защото Ролекса вече го има, а кой знае може и да е кандисал на Ролекса и да събира за Морис Лакроа...., а за смислени неща, като да си върши работата примерно, пари не му се харчат.
    • 5
      Жу
      журнале
      7 -11
      15:31, 22 юли 2019
      Тедо - хамериканска подлого и ти беше даскал. Абсо... Виж коментара
    • 6
      Ба
      бай
      9 -7
      18:09, 22 юли 2019
      Не пълнете главите на децата с глупости. Тия сектанти са толкова нахални,нямам думи...
    • 7
      Де
      дедо
      10 -5
      21:07, 22 юли 2019
      Ей, не наливайте глупости в главите на децата, а ги запознайте с реалния живот! Нека се питат защо има бедни и богати ,защо има безработни а не кой бил създал света и защо е създаден човека.Тази протестантска религия е чужда на българското християнство ,което сее други ценности и морал,но за съжаление нашите попове са инертни към разпространението на нашата православна вяра.А и чий го дирят американски мисионери тук-от загриженост към нас българите-едва ли?
    • 8
      Пъ
      Първомаеца
      5 -3
      12:56, 23 юли 2019
      Тези сектанти са събрали децата и на сила ги карат да рисуват, карат ги да мислят, и ги хранят с пица за да надебелеят... не ги е срам!!!
      • Лу
        Лудото Коле
        1 0
        20:36, 27 юли 2019
        И ти насила си станал човек, иначе вол повече ще ти отива или маймуна
    Последни новини