Откриха кадри, на които е заснет Банкси? (видео)

Кадри, на които може би е заснет известния уличен художник Банкси, са открити в архивите на британската телевизия ITV. Това съобщва The Guardian.

"Дигизиран съм, защото не мога да бъда наистина графити артист и да съм публичен", казва човекът във видеото.

Открил го репортерътна ITV Робърт Мърфи в проучване, посветено на Банкси - уличен артист, чиято идентичност е неизвестна. Журналистът не казва с абсолютна увереност, че на видеото е Бански, но според него, заснетият е зает с подготовката на изложбата, която се състояла преди 16 години и прославила художника.

Двуминутно видео от 2003 г., е на кореспондента на ITV Хейг Гордън и включва интервю с неназован художник. Той е с шапка, долната част на лицето му е закрита с кърпа, но очите, челото и косата могат ясно да се видят.

Във видеото художник с качулка работи по две картини. На едната той изобразява насекомо до портрет на мъж в профил, а в другата създава образ на дете, което подрежда с кубчета фразата kill more (убий повече). И двете произведения се смятат за работа на Бaнкси.

Видеото е записано преди откриването на първата изложба на Banksy, наречена „Turf war" („Борба за влияние“), която се провела през 2003 г. в Лондон и направила художника известен в цял свят. Неговата слава в много отношения била свързана със скандал. Мнозина смятали, че Банкси е превишил всички морални норми, като използвал спрея върху по истински животни. В резултат живи прасета се появили пред посетителите, изрисувани като полицейски коли, а овце - в затворнически роби. Най-обиден за публиката станал портретът на кралица Елизабет II като шимпанзе.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини