HP подготвят нов модел iPaq: K3 Obsidian

Покрай изтичането на документация на AT&T в Интернет научаваме за съществуването на нов iPaq модел на Hewlett-Packard. Налице е обширен списък от технически характеристики, който разкрива, че устройството е съвместимо и с европейските мобилни мрежи, така че има сериозна вероятност да видим новия K3 Obsidian и по нашите географски ширини.

В много отношения устройството напомня познатия ни HP iPaq Voice Messenger, но вместо само с цифрова клавиатура е снабдено с QWERTY. Прави впечатление квадратният дизайн на навигационния бутон, както и твърде наблизо разположените бутони на клавиатурата, които ще затруднят донякъде въвеждането на текст.

Като технически характеристики не откриваме особени изненади в Obsidian, в някои отношения той дори е от малко по-нисък клас от Voice Messenger, въпреки че включва традиционния набор екстри за съвременен Windows Mobile комуникатор: Windows Mobile 6.5 ОС, GPS, Wi-Fi и Bluetooth, в комбинация с 512MB ROM и 256MB RAM памет и microSD слот. Голямото разочарование е QVGA дисплеят и камерата, която е само 2-мегапикселна, но при бизнес-устройство, каквото несъмнено се очаква да бъде K3, това не е болка за умиране. За сметка на това сред техническите характеристики присъства 3.5 мм букса за слушалки.

Обективно погледнато, техническите характеристики на K3 не предизвикват особено вдъхновение - устройството изглежда като стабилен делови комуникатор без особени глезотии. Остава да се надяваме да е налице някакъв специално разработен интерфейс, който да улеснява работата с тромавия Windows Mobile. Продажбите на iPaq K3 се очаква да стартират в САЩ към края на ноември, в случай на европейска дистрибуция устройството вероятно ще бъде достъпно у нас едва догодина.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини