Теглят жребия за първенството днес

Жребият за новия сезон в Първа и Втора лига ще бъде теглен днес от 11,30 часа в националната футболна база в Бояна.

Преди това в Амфитеатралната зала на базата в Бояна ще бъдат представени новите топки, с които ще се играят първенствата при професионалистите ни.

В елита ще се използва Adidas Conext 19, вдъхновена от топката Tricolore, с която Франция стигна до световната титла през 1998 г. Топките ще бъдат осигурени със средства от БСТ, информира сайтът на БФС.

Клубовете от Втора лига пък ще се радват на достойнствата на топката Nike Merlin благодарение на помощта от страна на БФС.

Събитието ще бъде уважено от президента на футболната централа Борислав Михайлов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителния директор на спортния тотализатор Дамян Дамянов.

То ще бъде предшествано от награждаване на отличниците през последния сезон в елитните юношески групи до 15, до 17 и до 19 години.

Участниците в елита ще узнаят програмата си за 26-те кръга от редовния сезон. За четвърти пореден сезон Първа лига ще се състои от 14 отбора.

Новите имена са на отборите на Арда (Кърджали) и Царско село, който стана първенец във Втора лига, докато тимът от южния град спечели баража срещу Септември. Дунав (Русе) и Витоша (Бистрица) пък запазиха местата си след участие в пресявките.

От жребия ще зависят и последните проверки на отборите преди сезона, тъй като някои от тях вече са се договорили, но ако се срещат в първите кръгове, ще си търсят нови съперници.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини