Опасен сблъсък с кон на магистрала „Тракия“ се размина без жертви

Катастрофа с кон на магистрала "Тракия" се e разминала без жертви.
 
На 26 май вечерта мъж и жена пътували с автомобила си, когато изведнъж пред тях излязло животното. Ударът в дясната страна на автомобила е бил неизбежен. По колата са нанесени сериозни материални щети, но пътуващите в нея - Бранимира и Калоян Йорданови, не са пострадали. За кон на пътя сигнал е бил подаван на тел. 112 няколко пъти, като, според информациите, той е бил забелязан от другата страна на тунела Траянови врата, което означава, че конят е преминал тунела.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) твърдят, че първоначално животното е било отведено извън магистралата от служителите на пътноподдържащата фирма, но часове по-късно конят отново е излязъл на платното. Според Пътната агенция това е станало през един от пътните възли на магистралата.
 
„Беше през нощта, а тук има завой и го видяхме наистина в последния момент”, разказа шофьорът Калоян пред NOVA.
 
Пътничката до него - Бранимира, обясни, че от удара се е счупило стъклото на автомобила. „Всички стъкла паднаха върху мен. Шокирах се, защото, ако беше влязъл в купето на колата, не е ясно дали нямаше да бъде друга статистиката”, каза тя.
 
Няколко часа по-късно патрулът, който е дошъл, за да премахне мъртвия кон от магистралата, попитал Бранимира и Калоян дали са виждали и жребче на пътя. "Не го бяхме видели, но предполагаме, че те са имали информацията за още един кон", добави Бранимира.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини