23 °C

Две артистични фамилии се представиха за ден в Първомай

Изображение 1 от 5

  Две фамилни изяви белязаха вчерашния 20 май в Първомай. Вълчо Камбуров представи дъщеря си и внуците си чрез техните творби. Оля Ал-Ахмед разказа за своята майка поетесата Ваня Петкова и откри изложба на сина си Джоузеф Ал-Ахмад.

  Във фоайето на общинска администрация за шести път три поколения подредиха свои творби – Вълчо Камбуров представи нови пейзажи и натюрморти с цветя и преплетени в тях женски образи. Дъщеря му Николина Андреева нареди част от своите керамични „вълшебства“ и графични портрети на известни личности. Внучката Атанаска Тенева показа как се развива в дизайна и графичното оформление. Внукът Антон Андреев отново впечатли с картините си с много детайли, разказващи фентъзи приказки за борбата между злото и доброто. Гост на събитието беше един от основателите на емблематичното списание „Дъга“, което радваше децата през 80-те години, Любомир Манолов. Той откри ясен знак, че Тони може да стане отличен комикс-разказвач.

  Малко по-късно започна поетичната вечер „Аз съм Сируис“, посветена на 10 години от смъртта и 75 години от рождението на Ваня Петкова, организирана от дъщеря ѝ и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Оля Ал-Ахмед разказа накратко нейната биография. Тя бе подготвила мултимдийна презентация за приятелите и почитателите на поетесата от цялата страна но,  за пръв път проектирана в Първомай. Присъстващите видяха архивни снимки, запечатали вълнуващи срещи с творци от различни страни. Чуха забавни истории от детството ѝ, усетиха горчивината и оскърблението ѝ, споделени от Оля Ал-АХмед.

  С много емоция  Оля чете стихове на своята майка – любовна лирика и гражданска поезия, поела болката и обидата, причинена ѝ от новото време и новите медии сред тях бяха „Грешница“, „Перуанката“, „Аз съм Сирус“ и други.

  Втората част от вечерта бе пред картините на Джоузеф – графики и акварели и изненадващите картини с... кафе. Джоузеф е изключително талантлив режисьор, който все още е студент в Москва, но вече има забележителни награди – Голямата награда за късометражен филм на фестивал в Лос Анджелис и три награди на фестивала „Призма“ в Рим.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини