13 °C

Две артистични фамилии се представиха за ден в Първомай

Изображение 1 от 5

  Две фамилни изяви белязаха вчерашния 20 май в Първомай. Вълчо Камбуров представи дъщеря си и внуците си чрез техните творби. Оля Ал-Ахмед разказа за своята майка поетесата Ваня Петкова и откри изложба на сина си Джоузеф Ал-Ахмад.

  Във фоайето на общинска администрация за шести път три поколения подредиха свои творби – Вълчо Камбуров представи нови пейзажи и натюрморти с цветя и преплетени в тях женски образи. Дъщеря му Николина Андреева нареди част от своите керамични „вълшебства“ и графични портрети на известни личности. Внучката Атанаска Тенева показа как се развива в дизайна и графичното оформление. Внукът Антон Андреев отново впечатли с картините си с много детайли, разказващи фентъзи приказки за борбата между злото и доброто. Гост на събитието беше един от основателите на емблематичното списание „Дъга“, което радваше децата през 80-те години, Любомир Манолов. Той откри ясен знак, че Тони може да стане отличен комикс-разказвач.

  Малко по-късно започна поетичната вечер „Аз съм Сируис“, посветена на 10 години от смъртта и 75 години от рождението на Ваня Петкова, организирана от дъщеря ѝ и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Оля Ал-Ахмед разказа накратко нейната биография. Тя бе подготвила мултимдийна презентация за приятелите и почитателите на поетесата от цялата страна но,  за пръв път проектирана в Първомай. Присъстващите видяха архивни снимки, запечатали вълнуващи срещи с творци от различни страни. Чуха забавни истории от детството ѝ, усетиха горчивината и оскърблението ѝ, споделени от Оля Ал-АХмед.

  С много емоция  Оля чете стихове на своята майка – любовна лирика и гражданска поезия, поела болката и обидата, причинена ѝ от новото време и новите медии сред тях бяха „Грешница“, „Перуанката“, „Аз съм Сирус“ и други.

  Втората част от вечерта бе пред картините на Джоузеф – графики и акварели и изненадващите картини с... кафе. Джоузеф е изключително талантлив режисьор, който все още е студент в Москва, но вече има забележителни награди – Голямата награда за късометражен филм на фестивал в Лос Анджелис и три награди на фестивала „Призма“ в Рим.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Способността ви обмислено и разумно да пристъпвате към всяко начинание ще ви бъде от полза. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Някои от вас ще попаднат в нова(стара) обстановка, която ще ги посрещне приветливо и радушно.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще погледнете от друг ъгъл на съществуващ проблем и ще ви се отдаде бързо да намерите решението му. Възползвайте се от общуването с хора, чиито възможности са безспорни в професионалната или друга интересуваща ви сфера. Бъдете внимателни и отзивчиви, за да срещнете съпричастност в делата си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  На всеки, който ви пречи в работата му покажете, че предпочитате сами да я свършите, отколкото да слушате празни приказки. Това е начин да постигнете целите си днес. На път сте да спечелите битката, не се отказвайте. Ще получите покана за нечие тържество и то ще ви улесни в общуването.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Владейте емоциите си и не се поддавайте на чужди внушения. Вие най-добре знаете какво трябва да направите, за да доближите успеха до себе си. Заради финансови нужди някои от вас ще потърсят допълнителна работа, подпомагайки бюджета на семейството си. Толерантността и търпението ви в общуването ще убеди опонентите в правотата ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постепенно финансовите ви проблеми ще се разрешат по неочакван дори от вас начин. Това ще ви даде възможност да помислите за разширяване на дейността си. Не изпреварвайте събитията и помнете, че за всяко нещо си има време.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За мнозина от вас денят ще е приятен и няма да липсват изненади. Ще получите добра оценка за работата си, което ще се отрази положително на професионалното ви развитие. Вярвайте в себе си и дайте изява на скритите си таланти. Някой проявява не скрит интерес към вас и търси взаимност, споделете я.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С яркото си присъствие на професионалната сцена ще привлечете вниманието на повече хора, от което делата ви няма да пострадат. Напротив, ще получите повече възможности за изяви. Въпреки умората и отегчението ще имате финансови компенсации, които ще върнат усмивката и благоразположението ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще останете поласкани от нечие внимание. Търпението и старанието ви да се справите с всяка ситуация, в която попадате ще ви помогне да не оставяте нерешен проблем. Възможно е да възникнат недоразумения, но скоро ще се изяснят причините и ще отпаднат притесненията ви.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Настроението ви днес е чудесно и доста успешно забавлявате хората около себе си. Важен ангажимент може да промени плановете ви за деня, но не допускайте това да развали настроението ви. В състояние сте да се справите с всичко, което сте намислили стига да не разпилявате енергията си за маловажни неща. Приятел ще успее да ви заинтригува.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстои ни спокоен ден, по време на който ще можете нормално да вършите работата си, без да ви притеснява каквото и да било. Способни сте да поемате голяма отговорност, което ще бъде прието с въздишка от колегите ви. Усилията ви ще бъдат оценени по достойнство, а това допълнително ви стимулира да покажете най-доброто от себе си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите добра оценка и награда за упоритостта, с която работите по отстраняването на професионален проблем. Умората ще съпътства придобивките, но няма да съжалявате. В романтично настроение ще потърсите компанията на човек, с когото ви е приятно и ще се насладите на компанията си.
  20 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще сте творчески настроени, независимо от това с което се занимавате. Имате доста печеливши идеи, които е необходимо да осмислите обстойно. Контактите ви са ползотворни и ви обещават очаквани възможности. Замете се за работа, предстои ви да свършите много неща. Нямате никакво време за отлагане.
  20 ное 2019
  Последни новини