Партиите си поделиха ръководните постове на секционните комисии за Евроизбори 2019

Представители на партиите, които участват в българския и евро парламенти разпределиха ръководните длъжности в секционните комисии за Евроизбори 2019 на територията на община Първомай.

На второто, допълнително заседание от консултациите имаше упълномощено лице и за Реформаторите, които пропуснаха първата среща.

Общо ръководните постове – включващи председател, зам.-председател и секретар за 39-е постоянни секции на територията на община Първомай  са 117. Присъстващите се съгласиха по 13 председателски места да има за ГЕРБ и БСП, 5 - за Обединените патриоти, 6 - за ДПС и 2 места за „Воля“.

От всички ръководни постове ГЕРБ получават 39, БСП – 39, Патриотите – 17, ДПС – 15 и „Воля“ – 7.  Реформаторския блок и ББЦ ще имат само членове на секционни комисии – по 6.

Най- много свои представители в комисиите ще имат ГЕРБ, следвани от БСП – 90, ОП, ДПС и „Воля“ по 39.

Протоколът от консултациите е подписан от Митко Димитров – представител на партия ГЕРБ, Николай Митков – за БСП, Славчо Христев, Мурад Али от името на ДПС, Ангел Чолаков за реформаторите и служители на Общинска администрация – Първомай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини