Ученици от "Златаров" донесоха награди от Национално състезание по ИТ

Изображение 1 от 3

    Деветокласниците Деница Рашкова и Здравко Христов в екип завоюваха първо място на XI Национално състезание по Информационни технологии в Благоевград. Освен тях от СУ „Златаров“ участваха още зрелостниците Боряна Вълкова, класирала се на 3 място в своето направление и Емил Василев, екипът Любомир Славчев и Христо Добриков и Мария Димитрова.

    Всички те работеха по темата „Четвърта индустриална революция“. В надпреварата участваха 163-а ученици от цялата страна.

    Деница и Здравко се представиха в направлението „Уеб сайтове“. Тяхната работа може да бъде видяна тук. Двата екипа от Първомай са били едни от малкото, които не са използвали готови шаблони в работата си и това е било едно от предимствата им пред останалите участници. За краткото време Дени и Здравко са успели да направят сайт с красив дизайн, който е работел по всички изисквания на журито.

    Като много оригинална е оценена идеята на Боряна Вълкова. Тя е създала видеоклип и е участвала в направление „Мултимедийни клипове“. Боряна и Емил Василев като финалисти са приети да учат в български университет.

    Форумът е започнал с демонстрации с робот и виртуалното участие е на българския комисар в ЕС Мария Габриел, която отговаря за цифровата икономика и цифровото общество.

    Татяна Попова, преподавателка на участвалите ученици, е доволна от старанието и хъса, с който те са се представили и благодари за съдействието на Иван Гащилов при тяхната подготовка.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пе
      Петя
      4 0
      11:05, 26 мар 2019
      Браво на децата ни за постиженията и на техните учители за невероятната подготовка.
    • 2
      Лу
      Лудото Коле
      0 0
      10:00, 27 мар 2019
      Разгледах презентацията на децата, наистина е много инересно, а и много добре оформено. Браво на тях!
    Последни новини