2 награди от коледен конкурс пристигнаха в Първомай

Изображение 1 от 2

    Атанас Ицов от ПГСС „Васил Левски“ и СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ получиха награди от Националния конкурс „Коледари с блага вест и здраве...“.

    Конкурсът бе организиран от най-стария клуб на ЮНЕСКО в България – Национален научен експедиционен клуб и беше част от програма в подкрепа на Националния център за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания.

    Освен да възпитава у децата почитане на традициите и обичаите и чувствата за национална отговорност, той имаше за цел набиране на средства за подпомагане на онкологично болни деца.

    Задачата пред участниците беше да организират благотворителни събития – базари, концерти, търгове и други като да предложат свой културен продукт. 133 училища от страната се включиха в надпреварата в 5 различни категории.

    Атанас Ицов – десетокласник в професионалната гимназия, спечели трето място в категория „Най-атрактивен сувенир“, с изработените от пластмасови лъжици коледни елхи и еленчета. Негов ръководител в това начинание му бе Мария Банялиева. Наско получава грамота и 3D очила.

    Мащабните благотворителни базар и концерт за Коледа в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ събраха 2360 лв. С тази сума златаровци заслужиха поощрителната награда – грамота и 2 места в екскурзията за победителите.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини