Акциите срещу кметове имат връзка с изборите, смятат социолози

30 години българското общество очаква справедливост по отношение на милионерите и милиардерите, които произведохме през прехода и по отношение на властта, която демонстрира възможности, които не би трябвало да има. Всяко действие в тази посока е положително.

Това заяви в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR политическият психолог Антоанета Христова по повод акциите срещу кметовете на Златица, Созопол и Стрелча от последните дни.

Вероятно тези акции имат връзка с предстоящите избори, може да търси и линия за конкуренция за избора на нова главен прокурор, добави тя.

Има пряка връзка с изборите, заяви социологът Кольо Колев. В крайна сметка чудесно е, че го има този процес, за да видим кой пие и кой плаща, защото по този начин следващият властник много ще внимава какво прави. По този начин малко или много се възпитават управленците, посочи Колев. Ще има още много атаки, особено с оглед на наближаващите избори, добави той.

Властта винаги има възможност да контролира процесите и ситуацията, но не е правено засега, каза Христова.

По думите на Кольо Колев в такива действия винаги има страх от разместване на интереси, на структури.

Затова тези действия заслужават адмирации. За първи път се случва положителен знак, който демонстрира действие, коментира Антоанета Христова.

Източник: http://www.bgonair.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини