14 °C

Предстои конкурс за управител на болницата

Поради изтичане на договора за управление на МБАЛ – Първома, предстои да бъде проведен конкурс за възлагане на управлението на лечебното заведение по Закона за лечебните заведения.

Договорът на настоящия управител д-р Румяна Бойлова е от 2013 година, като с решение на ОбС от 2016 година той е удължен с 3 години. Това е еднократен акт и тази година трябва да бъде проведен конкурс.

Изискванията към кандидатите е да притежават съответното образование по медицина и по здравен мениджмънт, трудов стаж над 5 години и да не са осъждани. Документите се подават в деловодството на Община Първомай до 15.04.2019 г.

Провеждането на конкурса преминава през 3 етапа – проверка на документи, представяне на Програма за развитие и дейността на МБАЛ – Първомай и събеседване с кандидатите. Конкурсът ще се проведе на 16 април 2019 година.

За организацията и провеждането на конкурса  се сформира комисия, в която общинските съветници излъчиха за свои представители д-р Петя Маджарова, Светозар Славчев и Красимир Ямалиев.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    7 -7
    08:54, 11 мар 2019
    Гласът на Хората счита, че хората трябва да оценят болницата и работещите в нея лекари.
    Иначе, в чисто икономически план, обемът на материалната база и броят на персонала трябва да следват нуждите на региона. Липсата на баланс не е в полза на хората. Много пари, малко ефект.

    Какво мисли Питагор за болницата?
  • 2
    Бе
    безгласен
    11 0
    22:01, 11 мар 2019
    Това е новина с предизвестен финал
  • 3
    Пи
    питагор
    6 -4
    06:51, 12 мар 2019
    Първом искам да благодаря на гаса в хорските глави че е така любезен да разбере какво мисли чичя му питагор това е още един напредък в умственото му развитие за което го поздравявам. В неговата пукана съществува думата мисли а тя е много важен глагол който не е упражняван от повечето хора и съвсем малко ут гласа. Яз много пъти съм казвал из разни форуме и койту чите е наясну с моето мнение то може да не ви се хареса ну е ллогически издържану. Болницата драги пърумайци трябва да бъде запазена не за друго а за да си остане единствения публичен терминал апропо врата към отвъдния свят. Ся ве жъ кажете че тва е прекалено изказване убаче тува е логиката просту болницата трябва да обхване цялуту население на пърумай и койту се е запътил към утвъдния свят да минава ут там димек да се чекира преди да утлети така хем жъ има кинти на нагласените там люде хем ще имаме и терминал за утвъдното а няма да ходим в други градуве да умираме. Затува сигашния меринджей трябва да устане даже трябва да му се предложи да стани управител и на гробето така ще имаме цял комбинат. А комбината какту знае гласа е комунистическа измишльотина за тоталну самозадоволяване. Затува управителя трябва да работи в пусока 100% обхват на цялото население за да няма хора които тихо и спокойно се преселват в утвъдното у дома си а всички да минават приз болницата за да има пътеки. Дажи ангу може да направи туристическа дистинация и в пърумайския пуртал към утвъдното да идват хора ут целия свят да се чекират за пуследно преди полета така и общинътъ жъ има пари за крадене.
  • 4
    Гл
    Гласът на Хората
    3 -3
    09:10, 12 мар 2019
    Вчера Гласът на Хората заговори две хорски деца. На предположението , че те са бъдещето на Първомай, започнаха да се смеят.
    Гласът на Хората се пита дали Питагор възприема себе си като мотив за тази реакция.
    Не че се очаква някаква критичност. Липсата на критичност е причината Първомай да бъде такова блато, подвижни пясъци.
  • 5
    Пи
    питагор
    3 -1
    20:00, 12 мар 2019
    интиресни нища се питаш моето мумче или мумиче или унова другото интересни и в същото време доста налудни ни знам как един чувек може да бъде мотив за каквато и да е реакция особено в случая койту си описал.Тува ми прилича на събиране на картофи с галоши куето ни е позволено в матиматиката и логиката. Ни знам кък тъка свърза пуведението на някакви дица които си турмозил с некви тъпи въпроси с моята почтенна личност. Яз без да съм спициалист в безбрежното поле на пузнанието в психиатрията ще си позвуля да предположа чи ти веке имаш някакви фиксации по отношение на моята личнуст. Утре може би ще питаш дали мотива на запека ти ни е питагор. Ни търси мутиви на всякъде радвай се на жиуота той е прекрасен и спассение дебне от всякъде.
  • 6
    Гл
    Гласът на Хората
    0 -3
    07:41, 13 мар 2019
    Гласът на Хората счита, че Питагор не може да изпълнява функцията "ликвидатор" на Първомай (така Гласът на Хората възприема длъжността кмет, независимо кой я заема), защото ще натири всички хора в гробищата, а който не иска - първо в болницата. И понеже няма никаква лична представа какво да се случи с тази общинска собственост, Питагор ще ускори ликвидацията на града и ще увеличи неудовлетворението на хората.
    Хората преименуват Питагор на Лъжепитагор - дрънчи (кънти) на кухо.
  • 7
    Пи
    Питагор
    1 0
    06:16, 14 мар 2019
    Виждаш ли моету мумче, мумиче или унова другуту как започваш да вдяваш веке още малко ти остава докату да поумнееш до нивото на седемгудишну дите закото на тебе ти липсват ония седем гудини ну с помоща на батя ти питагор всичко ще си дойде на мясту. Аку батя ти питагор имаше власт ду сига щеше 1000 пъти да е ликвидирал града да е сринал къщите и засолил земята на тва място никуга да не са заселват хора убаче за съжаление ни може но ти със твоя акъл ни разбираш чи батя ти питагор иска да е последен ликвидатур закото до сига много ликвидационни съвети работиха усилено за да се стигне до това плачевну състуяние на града. Града е кату тежку болен чувек на него му устава единствену да умре няма спасение за пърумай колкото и галсуве да има за тва всички през болницата и в гробето историят жъ пукаже дали съм прав убаче ду тогава и яз жъ съм минал по надлежния ред а именну през обществения терминал за оня свят и после в гробету съдба ко да се прай но пруцеса е започнал няма връщане на зад
Последни новини