11 °C

Бюджет 2019 се явява на поправителна сесия

Най-важната точка в дневния ред на ОбС – Първомай и днес е бюджета на общината. На заседанието от месец януари той бе отхвърлен от съветниците от ГЕРБ, ДПС, Коалиция „Възраждане“ и Коалицията на Митко Хубинов. Мотивът беше, че липсват гаранции за реализирането му. Бюджет 2019 е първият, в чиято направа се включиха пряко всички общински съветници. Въпреки това, според отхвърлилите го, в него има заложени прекомерни разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства. Предложението за рамка на бюджета отново е   17 643 414 лв.

В дневния ред на сесията има планувани 13 точки. Сред тях са отчетите на кмета за изпълнението на решенията на ОбС и за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците; взимане на решение за провеждане на конкурс за  избор на Управител на МБАЛ и избор на комисия. Предстои да бъде удължен срокът за попълване състава на съдебните заседатели. Преди отново да разгледа Бюджета, местният парламент ще трябва да обсъди и да приеми и Програмата за управление и разпореждане на общинските имоти. Съветниците трябва да дадат съгласието си ОбА да кандидатства по проект „Подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане и оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”.

Заседанието на ОбС ще се проведе от 17.30 часа в пленарна зала на общината.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ан
  Ангу завинаги
  14 0
  08:19, 28 фев 2019
  И ще бъде приет от новото мнозинство ГЕРБ-БСП=Ангу.Вечна дружба другари!
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  08:58, 28 фев 2019
  Общинските съветници следва отговорно да осъзнаят ролята си на ликвидатори или, нека не бъдем толкова радикални, реформатори на града. Гласът на Хората не използва понятието „ликвидатори“ в лошия смисъл. Неминуемо Първомай ще се преобрази според духа на времето. Целта е качеството на живот на гражданите, въпреки прогресивно намаляващия им брой, да се запази относително приемливо. За тази цел е задължително да се случат две глобални събития: адаптиране на общинската собственост съобразно намаляващата им експлоатация (няма нужда от 5 хангара, когато житото е за един) и оптимизиране на трудова заетост на общинските служители (няма нужда от петима, когато работата е за един). Двете глобални събития са основа за освобождаване на пари, които след това да се насочат за подобряване облика на града и подпомагане на населението според нуждите и възможностите. Подобряването на градската среда ще привлече хора, а подпомагането на бедстващите ще намали социалното напрежение.

  Гласът на Хората категорично заема позицията, че без горепосочените основни действия, целият общински съвет, независимо от цвят, калпак, мустак, тембър на гласа и модел панталони – чарлстон или потури е ненужен. Т.е., те ще се окажат ликвидатори като тези на Кремиковци – рязане и за скраб.
  На лица, които не правят нищо друго, освен да променят посоката на движение на парите (нови лица - нова посока), сме се нагледали.
  След това можем да говорим за перата, които следва да се финансират.
 • 3
  Мн
  много шум за нищо
  12 0
  10:08, 28 фев 2019
  Голяма издънка на ГЕРБ-Първомай!!Кога са искрени ,когато казваха ,че има заложени прекомерно големи разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства.?Какво ги мотивира сега да мислят "правилно" ???
  • От
   отг
   9 0
   15:28, 28 фев 2019
   питай Кети и Любчо Енергото
 • 4
  66
  666
  12 -3
  10:10, 28 фев 2019
  На следващите избори БСП и ГЕРБ с обща кандидатура - най-крадливият кмет АПапазов! Идиоти
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  12:04, 28 фев 2019
  Гласът на Хората призовава всички членове на Общинския съвет да не си "измиват ръцете един с друг".
  Звучи малко селско. Все още, макар и за кратко, сме град.
  Вие, заедно, сте от едната страна на везната. На другата страна е Гласът на Хората.

  Четете Гласът на Хората - вашият подсъзнателен глас!
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  7 -2
  13:43, 28 фев 2019
  Докато се хвърлят плювните, както се казва - за разведряване, Гласът на Хората ще ви каже една обективна истина. След 10 години не само населението ще се свие наполовина, но и вероятно българските барони ще се заменят от ромски барони и Кметът ще бъде ром. Ромите се очертават като движеща сила на Първомай в бъдеще.
  Понякога Гласът на Хората се страхува от собствените си прогнози - всичко се случва.
 • 7
  Гл
  Гласът на Хората
  8 -2
  13:51, 28 фев 2019
  Не само това! Когато се оформи ромски социум, той допълнително привлича роми.
  Къде е онзи, дето броеше правописните грешки! Дано доживее да ги брои и тогава.
  Гласът на Хората - поглед в бъдещето.
 • 8
  Гл
  Гласче от хората
  8 -4
  14:00, 28 фев 2019
  Проблемите ще се решат от милеещи за града и Общината а не от партийни мижитурки, хомо зависими съветници и ниско образовани персони на които е възложено управлението.
 • 9
  Ан
  Ангу завинаги
  13 0
  14:30, 28 фев 2019
  При цялото ми уважение към "гласът" смятам ,че допусна грешна прогноза за кметът ром.Той пак ще бъде ром ,но натурализиран и пак ще се казва- АНГУ.Защото вечно е царството Ангуву и силата и славата Му .Само ,че вместо да води хоро , ще друса кючек но той и това го може!!!!!!
 • 10
  Er
  Er.M.
  10 -1
  16:42, 28 фев 2019
  Много хора преглъщат мнението си за да запазят хляба си.
 • 11
  Пи
  питагор
  3 -1
  07:51, 1 мар 2019
  ъм жъ гу приглъщат тва мнение даже и жъ гу приживят къту са нагласени на работа жъ блееят кът уфце и жъ приглъщат такъву е полужението къту няма хора с дустойнство жъ приглъщат и няма да съ уплакват. За тва батя ви питагор ни приглъща нищу щоту никой ни му е дал рабута и той на никой ни съ е молил. Иначи и бюжета жъ гласуват щото иначе няма да има преразпределяне на блага апрпо гепене на кинти както казва лудия глас а само приглъщане а на никой на онази суфра ни му се приглъща пред пълната и негласувана трапеза. За тва нимойте са вдивявайте сичку ще си дойде на мястуту айзък само дето някои са напъваха ама са изтърваха.
 • 12
  Ед
  Един от народа
  1 0
  09:29, 1 мар 2019
  Моля да бъдат огласени и резултатите от общинската сесия. Разбира се не на избирателен принцип.

Хороскоп за 29.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като истински реалисти не храните големи очаквания, но е сигурно, че ще има какво да ви зарадва днес. Ще се почувствате доволни, че сте помогнали на някого, а за другото, вие сте свикнали. Целите ви са по-дълготрайни и липсата на финансови успехи няма да се отрази неблагоприятно на изпълнението им.
29 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ако искате силите ви да стигнат за всичко, което предвиждате днес, работете по-спокойно. Излишните емоции ще ви изхабят бързо, което не е във ваш интерес. В този ред на мисли не търсете конфронтация с никой и не пречете на другите да говорят. Погрижете се за себе си, като решите собствените си проблеми.
29 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Опитайте се да не преувеличавате проблемите, които ще съпътстват деня ви. От вас зависи да им се поддадете или да откриете позитивните възможности, които също няма да липсват. Ще имате подкрепата на ваши близки и това вероятно ще ви е изключително полезно. Усмихвайте се по-често.
29 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Активността ви днес ще се прояви в различни изяви. Служебни ангажименти, в къщи, сред партньори или на път, ще се справите с всичко, което стои пред вас, като цел, намирайки оригиналните решения за изпълнение на задачите си. Семейството ще ви подкрепи и заедно ще се вълнувате от успехите си.
29 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Изпълнени сте със самоувереност и добро настроение. Това е чудесно, но не подценявайте реалността. Вие най-добре знаете, че тя не винаги е такава, каквато ви изглежда. Опитвайте се да избягвате споровете, рискувате да си навлечете излишни неприятности. В интимната сферата очаквайте голям интерес към вас.
29 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересите ви в нова сфера на дейност ще ви подтикнат да се запознаете отблизо с детайли и тънкости, скрити на пръв поглед. Общите занимания също ще се толерират и в тази връзка ще ускорите приключването на срочна задача. Не пропускайте да зарадвате близките си с жест на внимание, още повече, че те го очакват.
29 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Погрижете се да не поемате чужди задължения, дори ако се наложи да не направите услуга на някого. В противен случай рискувате да объркате всичките си ангажименти за деня. Изненадайте вашия партньор с малък подарък. Очакват ви предложения, на които не бързайте да отказвате. Успехът ви там няма да бъде бърз, но за това пък ще ви носи дълго време печалба.
29 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Случващото се около вас ще затвърди усещането ви, че можете да се справите не по-зле от всеки друг, предвид общи задачи и ангажименти. Не позволявайте на депресията да ви завладее, имате сили и ще успеете. Нечия любов и внимание ще ви дават кураж и вдъхновение. Дамите ще се чувстват в свои води днес и ще извлекат дивиденти за бъдещето си.
29 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви занимават преди всичко грижите по семейството и на втори план личното ви здраве. Не допускайте евентуално недоразумение с околните да помрачи настроението ви. Изяснете се на мига и продължете напред. Не тръгвайте в последния момент на път, неподготвени. Помислете и за външния си вид.
29 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В стремежа си да побеждавате на всяка цена, разчитайте най-вече на себе си. Така ще вините само себе си, ако в края на деня се почувствате неудовлетворени. Но повече имате шансове да успеете. Положително развитие на връзка, която до сега ви е носила повече тревоги.
29 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Свършете работата, която ви е останала днес и едва тогава помислете да приятното прекарване, което сте планирали. Ако направите обратното, най-вероятно ще останете разочаровани и от двете. Приятелите ви посочват грешки, които най-добре ще е да коригирате. Не проявявайте излишна упоритост в това отношение, просто не е във ваша полза.
29 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Деня ще бъде напрегнат. Сведете контактите си до минимум за да не се разочаровате. Ще срещнете враждебност, която, като бумеранг може да връщате на подателя й , ако сте добронамерени. Запазете за себе си своите мисли и не се налагайте. Вашия духовен свят ще ви приюти и защити от недоброжелатели.
29 фев 2020
Последни новини