17 °C

Бюджет 2019 се явява на поправителна сесия

Най-важната точка в дневния ред на ОбС – Първомай и днес е бюджета на общината. На заседанието от месец януари той бе отхвърлен от съветниците от ГЕРБ, ДПС, Коалиция „Възраждане“ и Коалицията на Митко Хубинов. Мотивът беше, че липсват гаранции за реализирането му. Бюджет 2019 е първият, в чиято направа се включиха пряко всички общински съветници. Въпреки това, според отхвърлилите го, в него има заложени прекомерни разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства. Предложението за рамка на бюджета отново е   17 643 414 лв.

В дневния ред на сесията има планувани 13 точки. Сред тях са отчетите на кмета за изпълнението на решенията на ОбС и за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците; взимане на решение за провеждане на конкурс за  избор на Управител на МБАЛ и избор на комисия. Предстои да бъде удължен срокът за попълване състава на съдебните заседатели. Преди отново да разгледа Бюджета, местният парламент ще трябва да обсъди и да приеми и Програмата за управление и разпореждане на общинските имоти. Съветниците трябва да дадат съгласието си ОбА да кандидатства по проект „Подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане и оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”.

Заседанието на ОбС ще се проведе от 17.30 часа в пленарна зала на общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ан
  Ангу завинаги
  14 0
  08:19, 28 фев 2019
  И ще бъде приет от новото мнозинство ГЕРБ-БСП=Ангу.Вечна дружба другари!
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  08:58, 28 фев 2019
  Общинските съветници следва отговорно да осъзнаят ролята си на ликвидатори или, нека не бъдем толкова радикални, реформатори на града. Гласът на Хората не използва понятието „ликвидатори“ в лошия смисъл. Неминуемо Първомай ще се преобрази според духа на времето. Целта е качеството на живот на гражданите, въпреки прогресивно намаляващия им брой, да се запази относително приемливо. За тази цел е задължително да се случат две глобални събития: адаптиране на общинската собственост съобразно намаляващата им експлоатация (няма нужда от 5 хангара, когато житото е за един) и оптимизиране на трудова заетост на общинските служители (няма нужда от петима, когато работата е за един). Двете глобални събития са основа за освобождаване на пари, които след това да се насочат за подобряване облика на града и подпомагане на населението според нуждите и възможностите. Подобряването на градската среда ще привлече хора, а подпомагането на бедстващите ще намали социалното напрежение.

  Гласът на Хората категорично заема позицията, че без горепосочените основни действия, целият общински съвет, независимо от цвят, калпак, мустак, тембър на гласа и модел панталони – чарлстон или потури е ненужен. Т.е., те ще се окажат ликвидатори като тези на Кремиковци – рязане и за скраб.
  На лица, които не правят нищо друго, освен да променят посоката на движение на парите (нови лица - нова посока), сме се нагледали.
  След това можем да говорим за перата, които следва да се финансират.
 • 3
  Мн
  много шум за нищо
  12 0
  10:08, 28 фев 2019
  Голяма издънка на ГЕРБ-Първомай!!Кога са искрени ,когато казваха ,че има заложени прекомерно големи разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства.?Какво ги мотивира сега да мислят "правилно" ???
  • От
   отг
   9 0
   15:28, 28 фев 2019
   питай Кети и Любчо Енергото
 • 4
  66
  666
  12 -3
  10:10, 28 фев 2019
  На следващите избори БСП и ГЕРБ с обща кандидатура - най-крадливият кмет АПапазов! Идиоти
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  12:04, 28 фев 2019
  Гласът на Хората призовава всички членове на Общинския съвет да не си "измиват ръцете един с друг".
  Звучи малко селско. Все още, макар и за кратко, сме град.
  Вие, заедно, сте от едната страна на везната. На другата страна е Гласът на Хората.

  Четете Гласът на Хората - вашият подсъзнателен глас!
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  7 -2
  13:43, 28 фев 2019
  Докато се хвърлят плювните, както се казва - за разведряване, Гласът на Хората ще ви каже една обективна истина. След 10 години не само населението ще се свие наполовина, но и вероятно българските барони ще се заменят от ромски барони и Кметът ще бъде ром. Ромите се очертават като движеща сила на Първомай в бъдеще.
  Понякога Гласът на Хората се страхува от собствените си прогнози - всичко се случва.
 • 7
  Гл
  Гласът на Хората
  8 -2
  13:51, 28 фев 2019
  Не само това! Когато се оформи ромски социум, той допълнително привлича роми.
  Къде е онзи, дето броеше правописните грешки! Дано доживее да ги брои и тогава.
  Гласът на Хората - поглед в бъдещето.
 • 8
  Гл
  Гласче от хората
  8 -4
  14:00, 28 фев 2019
  Проблемите ще се решат от милеещи за града и Общината а не от партийни мижитурки, хомо зависими съветници и ниско образовани персони на които е възложено управлението.
 • 9
  Ан
  Ангу завинаги
  13 0
  14:30, 28 фев 2019
  При цялото ми уважение към "гласът" смятам ,че допусна грешна прогноза за кметът ром.Той пак ще бъде ром ,но натурализиран и пак ще се казва- АНГУ.Защото вечно е царството Ангуву и силата и славата Му .Само ,че вместо да води хоро , ще друса кючек но той и това го може!!!!!!
 • 10
  Er
  Er.M.
  10 -1
  16:42, 28 фев 2019
  Много хора преглъщат мнението си за да запазят хляба си.
 • 11
  Пи
  питагор
  3 -1
  07:51, 1 мар 2019
  ъм жъ гу приглъщат тва мнение даже и жъ гу приживят къту са нагласени на работа жъ блееят кът уфце и жъ приглъщат такъву е полужението къту няма хора с дустойнство жъ приглъщат и няма да съ уплакват. За тва батя ви питагор ни приглъща нищу щоту никой ни му е дал рабута и той на никой ни съ е молил. Иначи и бюжета жъ гласуват щото иначе няма да има преразпределяне на блага апрпо гепене на кинти както казва лудия глас а само приглъщане а на никой на онази суфра ни му се приглъща пред пълната и негласувана трапеза. За тва нимойте са вдивявайте сичку ще си дойде на мястуту айзък само дето някои са напъваха ама са изтърваха.
 • 12
  Ед
  Един от народа
  1 0
  09:29, 1 мар 2019
  Моля да бъдат огласени и резултатите от общинската сесия. Разбира се не на избирателен принцип.

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини