Бюджет 2019 се явява на поправителна сесия

Най-важната точка в дневния ред на ОбС – Първомай и днес е бюджета на общината. На заседанието от месец януари той бе отхвърлен от съветниците от ГЕРБ, ДПС, Коалиция „Възраждане“ и Коалицията на Митко Хубинов. Мотивът беше, че липсват гаранции за реализирането му. Бюджет 2019 е първият, в чиято направа се включиха пряко всички общински съветници. Въпреки това, според отхвърлилите го, в него има заложени прекомерни разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства. Предложението за рамка на бюджета отново е   17 643 414 лв.

В дневния ред на сесията има планувани 13 точки. Сред тях са отчетите на кмета за изпълнението на решенията на ОбС и за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците; взимане на решение за провеждане на конкурс за  избор на Управител на МБАЛ и избор на комисия. Предстои да бъде удължен срокът за попълване състава на съдебните заседатели. Преди отново да разгледа Бюджета, местният парламент ще трябва да обсъди и да приеми и Програмата за управление и разпореждане на общинските имоти. Съветниците трябва да дадат съгласието си ОбА да кандидатства по проект „Подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане и оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”.

Заседанието на ОбС ще се проведе от 17.30 часа в пленарна зала на общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ан
    Ангу завинаги
    14 0
    08:19, 28 фев 2019
    И ще бъде приет от новото мнозинство ГЕРБ-БСП=Ангу.Вечна дружба другари!
  • 2
    Гл
    Гласът на Хората
    5 -6
    08:58, 28 фев 2019
    Общинските съветници следва отговорно да осъзнаят ролята си на ликвидатори или, нека не бъдем толкова радикални, реформатори на града. Гласът на Хората не използва понятието „ликвидатори“ в лошия смисъл. Неминуемо Първомай ще се преобрази според духа на времето. Целта е качеството на живот на гражданите, въпреки прогресивно намаляващия им брой, да се запази относително приемливо. За тази цел е задължително да се случат две глобални събития: адаптиране на общинската собственост съобразно намаляващата им експлоатация (няма нужда от 5 хангара, когато житото е за един) и оптимизиране на трудова заетост на общинските служители (няма нужда от петима, когато работата е за един). Двете глобални събития са основа за освобождаване на пари, които след това да се насочат за подобряване облика на града и подпомагане на населението според нуждите и възможностите. Подобряването на градската среда ще привлече хора, а подпомагането на бедстващите ще намали социалното напрежение.

    Гласът на Хората категорично заема позицията, че без горепосочените основни действия, целият общински съвет, независимо от цвят, калпак, мустак, тембър на гласа и модел панталони – чарлстон или потури е ненужен. Т.е., те ще се окажат ликвидатори като тези на Кремиковци – рязане и за скраб.
    На лица, които не правят нищо друго, освен да променят посоката на движение на парите (нови лица - нова посока), сме се нагледали.
    След това можем да говорим за перата, които следва да се финансират.
  • 3
    Мн
    много шум за нищо
    12 0
    10:08, 28 фев 2019
    Голяма издънка на ГЕРБ-Първомай!!Кога са искрени ,когато казваха ,че има заложени прекомерно големи разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства.?Какво ги мотивира сега да мислят "правилно" ???
    • От
      отг
      9 0
      15:28, 28 фев 2019
      питай Кети и Любчо Енергото
  • 4
    66
    666
    12 -3
    10:10, 28 фев 2019
    На следващите избори БСП и ГЕРБ с обща кандидатура - най-крадливият кмет АПапазов! Идиоти
  • 5
    Гл
    Гласът на Хората
    5 -6
    12:04, 28 фев 2019
    Гласът на Хората призовава всички членове на Общинския съвет да не си "измиват ръцете един с друг".
    Звучи малко селско. Все още, макар и за кратко, сме град.
    Вие, заедно, сте от едната страна на везната. На другата страна е Гласът на Хората.

    Четете Гласът на Хората - вашият подсъзнателен глас!
  • 6
    Гл
    Гласът на Хората
    7 -2
    13:43, 28 фев 2019
    Докато се хвърлят плювните, както се казва - за разведряване, Гласът на Хората ще ви каже една обективна истина. След 10 години не само населението ще се свие наполовина, но и вероятно българските барони ще се заменят от ромски барони и Кметът ще бъде ром. Ромите се очертават като движеща сила на Първомай в бъдеще.
    Понякога Гласът на Хората се страхува от собствените си прогнози - всичко се случва.
  • 7
    Гл
    Гласът на Хората
    8 -2
    13:51, 28 фев 2019
    Не само това! Когато се оформи ромски социум, той допълнително привлича роми.
    Къде е онзи, дето броеше правописните грешки! Дано доживее да ги брои и тогава.
    Гласът на Хората - поглед в бъдещето.
  • 8
    Гл
    Гласче от хората
    8 -4
    14:00, 28 фев 2019
    Проблемите ще се решат от милеещи за града и Общината а не от партийни мижитурки, хомо зависими съветници и ниско образовани персони на които е възложено управлението.
  • 9
    Ан
    Ангу завинаги
    13 0
    14:30, 28 фев 2019
    При цялото ми уважение към "гласът" смятам ,че допусна грешна прогноза за кметът ром.Той пак ще бъде ром ,но натурализиран и пак ще се казва- АНГУ.Защото вечно е царството Ангуву и силата и славата Му .Само ,че вместо да води хоро , ще друса кючек но той и това го може!!!!!!
  • 10
    Er
    Er.M.
    10 -1
    16:42, 28 фев 2019
    Много хора преглъщат мнението си за да запазят хляба си.
  • 11
    Пи
    питагор
    3 -1
    07:51, 1 мар 2019
    ъм жъ гу приглъщат тва мнение даже и жъ гу приживят къту са нагласени на работа жъ блееят кът уфце и жъ приглъщат такъву е полужението къту няма хора с дустойнство жъ приглъщат и няма да съ уплакват. За тва батя ви питагор ни приглъща нищу щоту никой ни му е дал рабута и той на никой ни съ е молил. Иначи и бюжета жъ гласуват щото иначе няма да има преразпределяне на блага апрпо гепене на кинти както казва лудия глас а само приглъщане а на никой на онази суфра ни му се приглъща пред пълната и негласувана трапеза. За тва нимойте са вдивявайте сичку ще си дойде на мястуту айзък само дето някои са напъваха ама са изтърваха.
  • 12
    Ед
    Един от народа
    1 0
    09:29, 1 мар 2019
    Моля да бъдат огласени и резултатите от общинската сесия. Разбира се не на избирателен принцип.
Последни новини