22 °C

Бюджет 2019 се явява на поправителна сесия

Най-важната точка в дневния ред на ОбС – Първомай и днес е бюджета на общината. На заседанието от месец януари той бе отхвърлен от съветниците от ГЕРБ, ДПС, Коалиция „Възраждане“ и Коалицията на Митко Хубинов. Мотивът беше, че липсват гаранции за реализирането му. Бюджет 2019 е първият, в чиято направа се включиха пряко всички общински съветници. Въпреки това, според отхвърлилите го, в него има заложени прекомерни разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства. Предложението за рамка на бюджета отново е   17 643 414 лв.

В дневния ред на сесията има планувани 13 точки. Сред тях са отчетите на кмета за изпълнението на решенията на ОбС и за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците; взимане на решение за провеждане на конкурс за  избор на Управител на МБАЛ и избор на комисия. Предстои да бъде удължен срокът за попълване състава на съдебните заседатели. Преди отново да разгледа Бюджета, местният парламент ще трябва да обсъди и да приеми и Програмата за управление и разпореждане на общинските имоти. Съветниците трябва да дадат съгласието си ОбА да кандидатства по проект „Подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане и оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”.

Заседанието на ОбС ще се проведе от 17.30 часа в пленарна зала на общината.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ан
  Ангу завинаги
  14 0
  08:19, 28 фев 2019
  И ще бъде приет от новото мнозинство ГЕРБ-БСП=Ангу.Вечна дружба другари!
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  08:58, 28 фев 2019
  Общинските съветници следва отговорно да осъзнаят ролята си на ликвидатори или, нека не бъдем толкова радикални, реформатори на града. Гласът на Хората не използва понятието „ликвидатори“ в лошия смисъл. Неминуемо Първомай ще се преобрази според духа на времето. Целта е качеството на живот на гражданите, въпреки прогресивно намаляващия им брой, да се запази относително приемливо. За тази цел е задължително да се случат две глобални събития: адаптиране на общинската собственост съобразно намаляващата им експлоатация (няма нужда от 5 хангара, когато житото е за един) и оптимизиране на трудова заетост на общинските служители (няма нужда от петима, когато работата е за един). Двете глобални събития са основа за освобождаване на пари, които след това да се насочат за подобряване облика на града и подпомагане на населението според нуждите и възможностите. Подобряването на градската среда ще привлече хора, а подпомагането на бедстващите ще намали социалното напрежение.

  Гласът на Хората категорично заема позицията, че без горепосочените основни действия, целият общински съвет, независимо от цвят, калпак, мустак, тембър на гласа и модел панталони – чарлстон или потури е ненужен. Т.е., те ще се окажат ликвидатори като тези на Кремиковци – рязане и за скраб.
  На лица, които не правят нищо друго, освен да променят посоката на движение на парите (нови лица - нова посока), сме се нагледали.
  След това можем да говорим за перата, които следва да се финансират.
 • 3
  Мн
  много шум за нищо
  12 0
  10:08, 28 фев 2019
  Голяма издънка на ГЕРБ-Първомай!!Кога са искрени ,когато казваха ,че има заложени прекомерно големи разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства.?Какво ги мотивира сега да мислят "правилно" ???
  • От
   отг
   9 0
   15:28, 28 фев 2019
   питай Кети и Любчо Енергото
 • 4
  66
  666
  12 -3
  10:10, 28 фев 2019
  На следващите избори БСП и ГЕРБ с обща кандидатура - най-крадливият кмет АПапазов! Идиоти
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  12:04, 28 фев 2019
  Гласът на Хората призовава всички членове на Общинския съвет да не си "измиват ръцете един с друг".
  Звучи малко селско. Все още, макар и за кратко, сме град.
  Вие, заедно, сте от едната страна на везната. На другата страна е Гласът на Хората.

  Четете Гласът на Хората - вашият подсъзнателен глас!
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  7 -2
  13:43, 28 фев 2019
  Докато се хвърлят плювните, както се казва - за разведряване, Гласът на Хората ще ви каже една обективна истина. След 10 години не само населението ще се свие наполовина, но и вероятно българските барони ще се заменят от ромски барони и Кметът ще бъде ром. Ромите се очертават като движеща сила на Първомай в бъдеще.
  Понякога Гласът на Хората се страхува от собствените си прогнози - всичко се случва.
 • 7
  Гл
  Гласът на Хората
  8 -2
  13:51, 28 фев 2019
  Не само това! Когато се оформи ромски социум, той допълнително привлича роми.
  Къде е онзи, дето броеше правописните грешки! Дано доживее да ги брои и тогава.
  Гласът на Хората - поглед в бъдещето.
 • 8
  Гл
  Гласче от хората
  8 -4
  14:00, 28 фев 2019
  Проблемите ще се решат от милеещи за града и Общината а не от партийни мижитурки, хомо зависими съветници и ниско образовани персони на които е възложено управлението.
 • 9
  Ан
  Ангу завинаги
  13 0
  14:30, 28 фев 2019
  При цялото ми уважение към "гласът" смятам ,че допусна грешна прогноза за кметът ром.Той пак ще бъде ром ,но натурализиран и пак ще се казва- АНГУ.Защото вечно е царството Ангуву и силата и славата Му .Само ,че вместо да води хоро , ще друса кючек но той и това го може!!!!!!
 • 10
  Er
  Er.M.
  10 -1
  16:42, 28 фев 2019
  Много хора преглъщат мнението си за да запазят хляба си.
 • 11
  Пи
  питагор
  3 -1
  07:51, 1 мар 2019
  ъм жъ гу приглъщат тва мнение даже и жъ гу приживят къту са нагласени на работа жъ блееят кът уфце и жъ приглъщат такъву е полужението къту няма хора с дустойнство жъ приглъщат и няма да съ уплакват. За тва батя ви питагор ни приглъща нищу щоту никой ни му е дал рабута и той на никой ни съ е молил. Иначи и бюжета жъ гласуват щото иначе няма да има преразпределяне на блага апрпо гепене на кинти както казва лудия глас а само приглъщане а на никой на онази суфра ни му се приглъща пред пълната и негласувана трапеза. За тва нимойте са вдивявайте сичку ще си дойде на мястуту айзък само дето някои са напъваха ама са изтърваха.
 • 12
  Ед
  Един от народа
  1 0
  09:29, 1 мар 2019
  Моля да бъдат огласени и резултатите от общинската сесия. Разбира се не на избирателен принцип.

Хороскоп за 22.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
22.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
22.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
22.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
22.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
22.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
22.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
22.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
22.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
22.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
22.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
22.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
22.09.2019
Последни новини