16 °C

Бюджет 2019 се явява на поправителна сесия

Най-важната точка в дневния ред на ОбС – Първомай и днес е бюджета на общината. На заседанието от месец януари той бе отхвърлен от съветниците от ГЕРБ, ДПС, Коалиция „Възраждане“ и Коалицията на Митко Хубинов. Мотивът беше, че липсват гаранции за реализирането му. Бюджет 2019 е първият, в чиято направа се включиха пряко всички общински съветници. Въпреки това, според отхвърлилите го, в него има заложени прекомерни разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства. Предложението за рамка на бюджета отново е   17 643 414 лв.

В дневния ред на сесията има планувани 13 точки. Сред тях са отчетите на кмета за изпълнението на решенията на ОбС и за изпълнение на Програмата за управление на отпадъците; взимане на решение за провеждане на конкурс за  избор на Управител на МБАЛ и избор на комисия. Предстои да бъде удължен срокът за попълване състава на съдебните заседатели. Преди отново да разгледа Бюджета, местният парламент ще трябва да обсъди и да приеми и Програмата за управление и разпореждане на общинските имоти. Съветниците трябва да дадат съгласието си ОбА да кандидатства по проект „Подновяване и модернизиране на кухненското обзавеждане и оборудване на „Домашен социален патронаж” – гр. Първомай”.

Заседанието на ОбС ще се проведе от 17.30 часа в пленарна зала на общината.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ан
  Ангу завинаги
  14 0
  08:19, 28 фев 2019
  И ще бъде приет от новото мнозинство ГЕРБ-БСП=Ангу.Вечна дружба другари!
 • 2
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  08:58, 28 фев 2019
  Общинските съветници следва отговорно да осъзнаят ролята си на ликвидатори или, нека не бъдем толкова радикални, реформатори на града. Гласът на Хората не използва понятието „ликвидатори“ в лошия смисъл. Неминуемо Първомай ще се преобрази според духа на времето. Целта е качеството на живот на гражданите, въпреки прогресивно намаляващия им брой, да се запази относително приемливо. За тази цел е задължително да се случат две глобални събития: адаптиране на общинската собственост съобразно намаляващата им експлоатация (няма нужда от 5 хангара, когато житото е за един) и оптимизиране на трудова заетост на общинските служители (няма нужда от петима, когато работата е за един). Двете глобални събития са основа за освобождаване на пари, които след това да се насочат за подобряване облика на града и подпомагане на населението според нуждите и възможностите. Подобряването на градската среда ще привлече хора, а подпомагането на бедстващите ще намали социалното напрежение.

  Гласът на Хората категорично заема позицията, че без горепосочените основни действия, целият общински съвет, независимо от цвят, калпак, мустак, тембър на гласа и модел панталони – чарлстон или потури е ненужен. Т.е., те ще се окажат ликвидатори като тези на Кремиковци – рязане и за скраб.
  На лица, които не правят нищо друго, освен да променят посоката на движение на парите (нови лица - нова посока), сме се нагледали.
  След това можем да говорим за перата, които следва да се финансират.
 • 3
  Мн
  много шум за нищо
  12 0
  10:08, 28 фев 2019
  Голяма издънка на ГЕРБ-Първомай!!Кога са искрени ,когато казваха ,че има заложени прекомерно големи разходи с неясно предназначение и възможности за отклоняване на средства.?Какво ги мотивира сега да мислят "правилно" ???
  • От
   отг
   9 0
   15:28, 28 фев 2019
   питай Кети и Любчо Енергото
 • 4
  66
  666
  12 -3
  10:10, 28 фев 2019
  На следващите избори БСП и ГЕРБ с обща кандидатура - най-крадливият кмет АПапазов! Идиоти
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  5 -6
  12:04, 28 фев 2019
  Гласът на Хората призовава всички членове на Общинския съвет да не си "измиват ръцете един с друг".
  Звучи малко селско. Все още, макар и за кратко, сме град.
  Вие, заедно, сте от едната страна на везната. На другата страна е Гласът на Хората.

  Четете Гласът на Хората - вашият подсъзнателен глас!
 • 6
  Гл
  Гласът на Хората
  7 -2
  13:43, 28 фев 2019
  Докато се хвърлят плювните, както се казва - за разведряване, Гласът на Хората ще ви каже една обективна истина. След 10 години не само населението ще се свие наполовина, но и вероятно българските барони ще се заменят от ромски барони и Кметът ще бъде ром. Ромите се очертават като движеща сила на Първомай в бъдеще.
  Понякога Гласът на Хората се страхува от собствените си прогнози - всичко се случва.
 • 7
  Гл
  Гласът на Хората
  8 -2
  13:51, 28 фев 2019
  Не само това! Когато се оформи ромски социум, той допълнително привлича роми.
  Къде е онзи, дето броеше правописните грешки! Дано доживее да ги брои и тогава.
  Гласът на Хората - поглед в бъдещето.
 • 8
  Гл
  Гласче от хората
  8 -4
  14:00, 28 фев 2019
  Проблемите ще се решат от милеещи за града и Общината а не от партийни мижитурки, хомо зависими съветници и ниско образовани персони на които е възложено управлението.
 • 9
  Ан
  Ангу завинаги
  13 0
  14:30, 28 фев 2019
  При цялото ми уважение към "гласът" смятам ,че допусна грешна прогноза за кметът ром.Той пак ще бъде ром ,но натурализиран и пак ще се казва- АНГУ.Защото вечно е царството Ангуву и силата и славата Му .Само ,че вместо да води хоро , ще друса кючек но той и това го може!!!!!!
 • 10
  Er
  Er.M.
  10 -1
  16:42, 28 фев 2019
  Много хора преглъщат мнението си за да запазят хляба си.
 • 11
  Пи
  питагор
  3 -1
  07:51, 1 мар 2019
  ъм жъ гу приглъщат тва мнение даже и жъ гу приживят къту са нагласени на работа жъ блееят кът уфце и жъ приглъщат такъву е полужението къту няма хора с дустойнство жъ приглъщат и няма да съ уплакват. За тва батя ви питагор ни приглъща нищу щоту никой ни му е дал рабута и той на никой ни съ е молил. Иначи и бюжета жъ гласуват щото иначе няма да има преразпределяне на блага апрпо гепене на кинти както казва лудия глас а само приглъщане а на никой на онази суфра ни му се приглъща пред пълната и негласувана трапеза. За тва нимойте са вдивявайте сичку ще си дойде на мястуту айзък само дето някои са напъваха ама са изтърваха.
 • 12
  Ед
  Един от народа
  1 0
  09:29, 1 мар 2019
  Моля да бъдат огласени и резултатите от общинската сесия. Разбира се не на избирателен принцип.

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини