Остават винетките за участъка между моста на Марица и мандрата

Участъкът от пътя между моста на Марица и входа на Първомай остава държавна собственост, решиха общинските съветници.

На последната сесия кметът Папазов внесе предложения тази отсечка от републиканския път да премине във владение на общината и за посещението на стадиона, парка, складовата база и другите обекти разположени по нея да не се ползва винетка.

Всички общинските съветници, с изключение на тримата от кметската група, гласуваха с „въздържал се“ и предложението на Папазов беше отхвърлено.

Мотивите бяха ясно посочени от Светозар Славчев: това решение би обслужвало крайно ограничен брой жители на града и би било в тежест за цялата община. В Агенция „Пътна инфраструктура“ се работи по проект за изграждане на нов мост. Ако този проект започне да се реализира, това би означавало общината да поддържа пътя до там, който най-вероятно ще бъде разбит. Освен това, за да бъде завършена инфраструктурата, от надлеза до пътя за Градина, трябва да бъде построено кръгово движение, което също попада в този участък и ако отсечката стане публична общинска собственост, ще трябва да бъде финансирана с общински средства.

Така се запазва настоящото положение – след кръстовището на мандрата, всеки автомобил трябва да има винетка.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Пи
    питагор
    9 -4
    10:20, 1 фев 2019
    яваа тоя зарку е уникум какво означава ще обслужва краен брой хора. ами то всеки път в града обслужва краен брой хора нима всички хора по всяко време ползват пътната инфраструктура на града ли ами дай по тази логика да направим така че да има винетки и в града щото всяка улица се ползва от краен брой хора.Има ли улица в пърумай дето се ползва от безкраен брой хора майко мила и това ми беше кандидат кмет за пърумай. По неговата логика и улиците по които той не минава а минават краен брой жители и те трябва да са с винетка.
    • 1 февруари
      9 -1
      14:48, 1 фев 2019
      Днес е ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.Бог да ги прости.
  • 2
    Лу
    Лудото Коле
    7 -1
    10:40, 1 фев 2019
    ама ,че сте прости! Ако бяхме анексирали на времето Градина и го бяхме направили квартал на Първомай нямаше да се налага да се ползват винетки , нито ние , нито градинци, по тоя път... ама няма далновидно мислене :))))
    • Де
      Дебър на Три морета
      7 0
      13:04, 1 фев 2019
      Ааа, не може един чифлик да анексира друг чифлик! Щото Първомай и Градина са били и винаги ще бъдат едни прости дервенски чифлици! Тука трябва да се следва друга логика, и тя е - незабавно да се махнат винетките по направление Дебър - чифлиците, та дервенци да ходим със старите коли да си ги наглеждаме! :))))
    • Лу
      Лудото Коле
      4 -2
      13:52, 1 фев 2019
      това не може да стане понеже откъдето минава жп-линията - там е града!
      По Фердинандово време като е минавало трасето , то е щяло да бъде през Дервеня, АМА тамошните чобани са ПРОТЕСТИРАЛИ, че влаковете жа плашат и СТРЕСИРАТ хайваните и така..ония са изместити трасето на жп линията през Борисовград - хаха
      така, че благодарение на вашите прадядовци сега сте квартал на Пърумай! :)
    • Де
      Дебър на Три морета
      7 -4
      14:01, 1 фев 2019
      Вие селяндурите от "града" май нищо не сте разбрали. Не дебърските чобани, а дебърските чорбаджии са изместили линията през единия от чифлиците си. Достатъчно далновидни са били, защото покрай линията се е развъдила и пушилката с промишлената зона и деленето на две, прелезите .. после надлезите. А Дервеня си е останало цяло, не му мирише на какао и други чорби. Но пък дебърци винаги са си си управляват чифлиците, щото са си техни! :)))
    • Пи
      ПИТАГОР
      6 -3
      14:07, 1 фев 2019
      Дебърец и далновидност това е пълен смях на търкалета. Били далновидни ами вижте са ва в кал и ***** ходите още от времето на прадедите ви които били далновидни. Не дишате какао ама цяло лято дишате прах по улиците а зимата сте в кал до ушите толкова комунета имаше от дебър и само една улица ви направиха ей това се казва далновидност
    • Де
      Дебър на Три морета
      5 -5
      14:30, 1 фев 2019
      Питагоря, кой зна от къде си се домъкнал тук да даваш акъл дето не ти го искат?? Виж ся, истинския чорбаджия (по европейски се нарича "благородник") не парадира с нищо. Предпочита по-скоромно да живее, ако ще и кал да побърка, щото от кал не се умира ша знайш .. Ама когато трбява нещо сериозно да се прави - все дервенци го правят, щото гена си е ген ! :))))
    • Лу
      Лудото Коле
      7 -2
      14:36, 1 фев 2019
      от Дервеня и котка не е за зимане, пък камо ли нещо за дамазлък!
    • Пи
      питагор
      7 -2
      14:43, 1 фев 2019
      кугато цъфнат налъмяту тугава чорбаджията и то точно дебърския ще стане благородник. Ама няма да ти развалям светогледа явно си издънка чорбаджийска да не вземеш да се депресираш.
    • Сп
      справка
      3 -4
      18:40, 1 фев 2019
      Коле, бързо се разбиракогато някой е псевдоинтелигент и ти го доказваш. Дервенци отклоняват железницата през 1872-73г., когато Фердинанд е 12 годишен пикльо някъде по Виена, а ние все още сме под турско робство. Дервеня е пълнокръвно чисто българско село с около 2000 души население, живеещо относително добре материално и с доста високо самочувствие. През това време Хаджи Елес е една турско-българска махла, разраснала се край чифлика на полу-дервенеца и полу-турчин Хаджи Елес, а линията я пускат да мине през къра южно от тази махла.
  • 3
    Мн
    Мнение
    4 -1
    10:53, 1 фев 2019
    Не съм съгласен със Славчев по отношение на аргумента му, че малко жители на Първомай ще се ползват от пътуване без винетка в този участък на пътя. Напълно съм съгласен с него, че за довършването на онова недоразумение - отсечката от горния надлез до връзката с пътя за с. Градина, а и строителството в незримо бъдеще на моста над река Марица а и неизбежното разбиването на пътя при строителството ще бъдат изцяло в тежест на мижавия бюджет на общината.
  • 4
    с други думи казано да го ....... бедните нищо ново под слънцето
  • 5
    Ле
    Лепа Брена
    6 -2
    15:04, 1 фев 2019
    То на тая Община всички са й в тежест. И един жител да не остане тука, парите пак няма да им стигат, щото всичките ще бъдат разпределени по джобовете им.
  • 6
    1 0
    17:55, 2 фев 2019
    Аз пък мислех,че винетки трябва за всички пътища.
    Някой ще каже ли от Първомай до къде може да се отиде вез винетка? До Градина разбрахме,до Виница, Бяла река?
  • 7
    Въ
    Вълю
    2 0
    21:38, 2 фев 2019
    Дано да си млад шофьо а не някой простак дето задаваш този въпрос. Затова ще ти отговоря точно и ясно без винетка маже само в рамките на града включително Дебър и Любеново .
    • Аз
      аз
      3 -2
      22:08, 2 фев 2019
      Някой беше казал,че може и до Бяла река.Пътя се водел третокласен, не знам дали е вярно.

      Благодаря за отговора. В този сайт само простаци и млади хора ли влизат?!
Последни новини