Кметът предлага да няма винетки между моста на Марица и началото на Първомай

Участъкът от републиканския път между моста на Марица и кръстовището до мандрата да стане публична общинска собственост, предлага кметът Ангел Папазов.

Той и екипът му се възползват от предложението, направено от министър-председателя Бойко Борисов – общините да заявят кои участъци са готови да поемат за поддръжка и стопанисване и да бъде премахнато задължението за плащане на винетен стикер.

С писмо от Националното сдружение на общините в Република България община Първомай е информирана за тази възможност. Въпросът е разгледан от Общински експертен съвет по устройство на територията и представители на Полицията в Първомай и Областно пътно управление. След обсъждане и анализ е установено, че участъкът от моста на Марица до началото на Първомай отговаря на условията – той обслужва изключително населението на общината и няма алтернативен път до обекти разположени по него. Така първомайци ще имат достъп до градския стадион, басейна, складовата база, парка без да ползват винетки. Дължината на участъка е 1,11км.

Предложението трябва да бъде официализирано с решение на Общинския съвет на Първомай. То е внесено за разглеждане на предстоящата на 30 януари редовна сесия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Им
    има логика
    8 0
    12:12, 24 яну 2019
    Така де, ако на човек му се прииска да скочи от моста, какво, венетка ли първо да ходи да си купува.
  • 2
    Пр
    Предложение
    6 0
    13:17, 24 яну 2019
    Някой да премести знака за винетка до моста и проблема е решен.
  • 3
    Лу
    Лудото Коле
    9 0
    13:38, 24 яну 2019
    "ще имат достъп до градския стадион, басейна, сладовата база, парка...."
    ----
    Въпрос: На кое викат "ПАРКА"? !
    ----
    А пък отделно басейна НЕ РАБОТИ ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ... много се съмнявам, че ще заработи и през настоящата.
    Само заради стадиона си струва.
  • 4
    2
    2
    0 0
    09:29, 25 яну 2019
    Да, а като стане моста в състоянието, в което беше, общината да го оправя с нейни пари..... Не благодаря. Дайте в такъв случай да не се плаща и мостът на Мечка река.
  • 5
    От
    От Градина
    0 0
    19:19, 27 яну 2019
    Да се напънат още няколко километра,защо пък от Градина да плащаме винетка за има- няма 2-3 км до моста и после да не ни е нужна.
Последни новини