Списък с имената и снимките на журналисти на Би Би Си изтече в Русия

Списък с информация и снимки на репортери на Би Би Си изтече в интернет пространството в Русия на фона на растящия натиск върху медията в руската държава, пише "Гардиън".
 
Списъкът с 44 журналисти, повечето от тях са руски граждани, е публикуван за първи път от анонимната група "За майка Русия" в социалната мрежа ВКонтакте. След това е разпространен от десни руски новинарски сайтове.Преди седмица Русия обяви, че ще започне разследване на британската медия за нарушаване на стандартите за безпристрастност.
 
Представители на Кремъл обявиха, че разследването е в отговор на решение на британския регулатор Ofcom, че подкрепяната от Русия телевизия RT нарушава правилата за безпристрастност след инцидента с отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Регулаторът предупреди RT, че може да получи санкции или да изгуби лиценза си.Изтичането на информацията за журналистите на Би Би Си изглежда е отмъщение. През миналата седмица вестник "Таймс" публикува списък с имената и снимките на осем репортери, които работят за британското бюро в Единбург на подкрепяната от Москва телевизия "Спутник".
 
Говорител на Би Би Си изрази възмущението си от изтичането на информацията.
 
В съобщение към разкритата информация за журналистите на британската медия анонимен администратор на "За майка Русия" атакува статията на "Таймс", че е опит за оказване на "психически натиск" над руските журналисти.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини