10 °C

Българките зачеват най-много от Коледа до Бабинден. Преглед на печата

24 часа

Българките зачеват най-много от Коледа до Бабинден

От Коледа до Бабинден - 8 януари, е периодът в годината, когато се зачеват най-много деца у нас.

Това се вижда от разбивка на населението според рождените дни, която Националният статистически институт осигури на "24 часа". Тя сочи, че между 20 септември и 10 октомври у нас се раждат с 20% повече бебета - това са децата, заченати по коледните и новогодишните празници.

Труд

Най-древната професия е бизнес, а не грях

Нарекли са проституцията "най-древната професия". Лично аз възразявам смятайки, че най-древната професия е тази на крадеца, но никой не оспорва факта, че предлагането на еротични услуги срещу заплащане се губи в дълбините на вековете.

В древна Месопотамия (днешен Среден Изток) храмовете на богинята Ищар са били огромни публични домове, експлоатирани от поповете на онази епоха. Същото е било и в древна Гърция, където всеки храм на Афродита е подслонявал стотици момичета. Сводниците, които ги "контролирали", били наричани "полови овчари" (които вместо овце са имали стада от проститутки). В Римския Помпей, (който може да бъде сравнен с о. Миконос на онази епоха), пепелта на Везувий е покрила и запазилаq незасегнати до днес публични домове, от които настръхваш.

Монитор

Световните мегабогаташи загубиха за година $511 млрд.

Най-богатите хора на планетата загубиха през отиващата си 2018-та 511 млрд. долара, съобщава Bloomberg.

С около 4,7 трлн. долара е намалял съвкупният капитал на предприемачите влизащи в топ 500 от списъка на Bloomberg Billionaires Index.

С най-голямо състояние от 115 млрд. долара е собственикът на Amazon Джеф Безос, но през последните почти 12 месеца то е намаляло с 53 милиарда, спрямо миналогодишната сума от 115 млрд. долара.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    ПЕТКИН
    3 0
    11:51, 23 дек 2018
    Една жена може да забременее по 2 начина. Първият е Ин-витро. Вторият е Ин-вътре!
Последни новини