23 °C

Затворени пътища в Хърватия заради лошото време, предупреди МВнР

Във връзка с влошените метеорологични условия, най-вече по протежение на Адриатическото крайбрежие, посолството на България в Загреб предоставя следната актуална информация относно пътната обстановка в Република Хърватия:

Заради силен вятър са затворени:

- магистрала А1, между изходите към гр. Свети Рок и гр. Поседарие;

- път № 54, от гр. Масленица до гр. Затон Обровачки;

- Ядранска магистрала № 8, по протежение на Адриатическото крайбрежие - в частта между гр. Сень и гр. Света Мария Магдалена;

- Пашки мост (мостът, водещ към остров Паг). Остров Паг не е достъпен и по вода, тъй като фериботната линия „Призна-Жиглиен“ временно е спряна.

Магистрала А6 „Риека-Загреб“, между изходите „Киковица“ и „Делнице“, е отворена само за автомобили. За останалите видове МПС са отворени:

- път  № 3, през област Горски Котар;

- Ядранска магистрала № 8, между изходите „Нови Винодолски“ и „Сень“;

- път № 27, в частта от гр. Грачац до гр. Затон Обровачки.

Забранено е движението на двуетажни автобуси, коли с ремаркета и мотоциклети:

- на Кръчки мост (мостът, водещ към остров Крък);

- по протежението на път № 102;

- на мост „Д-р Франьо Туджман“ в Дубровник.

Забранено е движението на камиони и коли с ремаркета:

- на магистрала А7 „Драга-Шмрика“;

- път „Крижишче-Кралиевица“;

- Ядранска магистрала № 8, между изходите „Бакар“ и „Нови Винодолски“.

За всички видове МПС са отворени:

- път № 1 по маршрута - Карловац-Слунь-Сплит;

- път № 3 през област Горски Котар.

Камиони с ремаркета и влекачи с полуремаркета могат да се движат към вътрешността на Хърватия по следния начин:

-към Риека и Истрия - по магистрала А6 „Риека-Загреб“ до изход „Делнице“, откъдето могат да продължат по път № 3 през област Горски Котар до Риека;

-към Далмация - по път № 1 - Карловац-Слунь-Сплит или по магистрала А1 до изход „Свети Рок“, след което по път № 50 - през гр. Грачац и път № 1 - през гр. Книн.

Временно са спрени:

- фериботни линии: Призна-Жиглиен, Лопар-Валбиска и Стиница-Мишняк;

- катамарански линии: Новаля-Раб-Риека, Мали Лошинй-Црес-Риека;

- корабна линия Мали Лошин-Унийе-Сусак.

Сняг вали в областите Славония и Лика. Поради ниските температури има възможност за заледяване, особено на мостовете и надлезите.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които имат намерение да пътуват до Хърватия или да преминават през страната, да управляват своите автомобили, съобразено с пътната обстановка, да не тръгват на път без зимни гуми, пълен резервоар и топли дрехи.

При нужда от съдействие, сънародниците ни могат да се обадят в посолството на България в Загреб на следните телефони: +385 1 46 46 609; +385 1 46 46 631; 385 1 46 46 640 или  на дежурен телефон в извънработно време: +385 984 69 808;

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини