14 °C

Милиардерът Джак Ма се оказа член на Китайската комунистическа партия

Милиардерът Джак Ма е член на Комунистическата партия, твърди официозна медия.

People's Daily –  издание на управляващите в Пекин, разкри членството на Ма в партията като публикува списък на 100 души, които са помогнали за „процеса на реформиране и отваряне“ на страната.

Джак Ма Юн, основател и председател на китайския лидер в електронната търговия Alibaba Group Holding, е идентифициран като член на Китайската комунистическа партия от партийния People's Daily в понеделник.

Ма е представен като член на Комунистическата партия, преди събитие, организирано от правителството в чест на 100-те заслужили предприемачи. Но никога не е признавал този факт публично.

„Под негово ръководство Алибаба се нарежда сред първите 10 глобални компании по отношение на пазарната стойност, превръщайки Китай във водещ играч в международната индустрия за електронна търговия, интернет финанси и изчислителни облаци, създавайки голям брой предприемачи и стартиращи фирми“, коментира избирателен орган в изявление, според доклада.

Други предприемачи, включени в списъка със 100-те заслужили, са например Пони Ма Хуатенг, главен изпълнителен директор на Tencent Holdings, и Робин Ли Янхонг, изпълнителен директор на Baidu. Ма и Ли са вписани като „непартийни“.

Някои подозират мотив зад разкритието. Всъщност всички се питат какво означава това и как да се отнесем към тази информация. От Alibaba Group Holding са отговорили на Reuters, че партийните предпочитания на служителите не влияят на работата на компанията.

„Комунистическата партия очевидно иска да използва популярността му, за да увеличи собствената си“, каза Кокичиро Мио, анализатор в изследователския институт НЛИ в Токио. Мио предполага, че обществената подкрепа за партията намалява, тя все повече прилича на елитна организация, отделена от останалата част от обществото.

ККП има само 90 милиона членове в страна с близо 1,4 милиарда население.

Не е ясно дали 54-годишният Ма е просто редови член или ще бъде повишен в 200-членния Централен комитет, ръководен от президента Син Джинпинг. Не е ясно и дали членува в ККП отскоро или отдавна, но го е пазел в тайна.

Ма е нещо като народен герой в страната си – човекът, който създаде една от най-големите бизнес империи в света от нулата, без да разчита на връзки с комунистическата партия, казва Мио. „Хората може да се чувстват малко разочаровани сега, когато знаят, че Ма е член на партията в края на краищата."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
19 окт 2019
Последни новини