29 °C

Милиардерът Джак Ма се оказа член на Китайската комунистическа партия

Милиардерът Джак Ма е член на Комунистическата партия, твърди официозна медия.

People's Daily –  издание на управляващите в Пекин, разкри членството на Ма в партията като публикува списък на 100 души, които са помогнали за „процеса на реформиране и отваряне“ на страната.

Джак Ма Юн, основател и председател на китайския лидер в електронната търговия Alibaba Group Holding, е идентифициран като член на Китайската комунистическа партия от партийния People's Daily в понеделник.

Ма е представен като член на Комунистическата партия, преди събитие, организирано от правителството в чест на 100-те заслужили предприемачи. Но никога не е признавал този факт публично.

„Под негово ръководство Алибаба се нарежда сред първите 10 глобални компании по отношение на пазарната стойност, превръщайки Китай във водещ играч в международната индустрия за електронна търговия, интернет финанси и изчислителни облаци, създавайки голям брой предприемачи и стартиращи фирми“, коментира избирателен орган в изявление, според доклада.

Други предприемачи, включени в списъка със 100-те заслужили, са например Пони Ма Хуатенг, главен изпълнителен директор на Tencent Holdings, и Робин Ли Янхонг, изпълнителен директор на Baidu. Ма и Ли са вписани като „непартийни“.

Някои подозират мотив зад разкритието. Всъщност всички се питат какво означава това и как да се отнесем към тази информация. От Alibaba Group Holding са отговорили на Reuters, че партийните предпочитания на служителите не влияят на работата на компанията.

„Комунистическата партия очевидно иска да използва популярността му, за да увеличи собствената си“, каза Кокичиро Мио, анализатор в изследователския институт НЛИ в Токио. Мио предполага, че обществената подкрепа за партията намалява, тя все повече прилича на елитна организация, отделена от останалата част от обществото.

ККП има само 90 милиона членове в страна с близо 1,4 милиарда население.

Не е ясно дали 54-годишният Ма е просто редови член или ще бъде повишен в 200-членния Централен комитет, ръководен от президента Син Джинпинг. Не е ясно и дали членува в ККП отскоро или отдавна, но го е пазел в тайна.

Ма е нещо като народен герой в страната си – човекът, който създаде една от най-големите бизнес империи в света от нулата, без да разчита на връзки с комунистическата партия, казва Мио. „Хората може да се чувстват малко разочаровани сега, когато знаят, че Ма е член на партията в края на краищата."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини