27 °C

Джак Ма предупреди, че развитието на технологиите ще доведе до Трета световна война

Китайският бизнесмагнат Джак Ма заяви, че вредата от развиващите се технологии не се ограничава само до загубата на работни места, а би могла да доведе до Трета световна война.

Милиардерът, основател на интернет гиганта Alibaba, обясни в интервю за CNBC, че е дълг на световните лидери да образоват хората как да избегнат неприятностите от бързото нахлуване на автоматизацията и изкуствения интелект.

“Първата техническа революция доведе до избухването на Първата Световна война. Втората техническа революция доведе до избухването на Втората Световна война. Сега ставаме свидетели на третата техническа революция”, каза той.

Ма добавя, че възможностите, които отваря пред него изкуственият интелект, са причината за честите му пътувания. По време на пътуванията си той разговаря с правителствени и държавни лидери и им казва да побързат.

“Ако не побързат, ще се забъркаме в неприятности. Вярвам, че трябва да поправиш покрива, докато все още функционира”, казва китаецът.

В същото време той признава, че развитието на изкуствения интелект ще позволи на хората да пътуват повече и да прекарват по-малко време на работа.

“През следващите 30 години хората може би ще работят по 4 часа на ден, може дори по 4 часа на седмица. Дядо ми се трудеше по 16 часа на ден във фермата. Ние работим по 8 часа, 5 дни в седмицата и мислим, че сме много заети”, казва Ма.

Той обаче не харесва идеята за хуманоидни машини.

“Трябва да се уверим, че машините ще правят само това, на което хората не са способни”.

Не за пръв път Джак Ма отправя предупреждение, свързано с технологиите.

През април той обяви, че обществото трябва да се подготви за предстоящи трудни десетилетия, защото интернет влияе зле на икономиката.

В реч, изнесена по време на конференция на предприемачи в Китай, Ма заяви, че образователната система трябва да се адаптира, за да омекоти удара от развитието на автоматизацията и интернет икономиката.

Джак Ма е най-богатият човек в Азия и един от най-богатите в света, благорадение на феноменалния успех на гиганта за електронна търговия Alibaba.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
05 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
05 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
05 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
05 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
05 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
05 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
05 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
05 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
05 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
05 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
05 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
05 юни 2020
Последни новини