20 °C

В отсъствието на кмета, актуализацията на Бюджет 2018 беше приета

Третият опит на кмета на община Първомай Ангел Папазов да бъде актуализиран бюджета се оказа сполучлив. На редовната сесия на Общинския съвет той отсъстваше, а изказванията на Христо Вълчев и Митко Хубинов не издаваха  такава развръзка.

Двамата съветници се изказаха едновременно по трите точки – за уточняването на миналогодишния бюджет и приемането на отчета му, за отчета за състоянието на общинския дълг и за актуализацията на Бюджет 2018.

Вълчев заяви, че точите няма да минат, защото за трети път се поднасят в един и същи вид, а по-голямата част от съветниците не са съгласни със съдържанието им и не приемат отсъствието на контрол по изпълнението на решенията им. За пореден път той припомни, че Общинският съвет е органът, който диктува политиките за изграждането на общината, а не както се получава в действителност – администрацията да налага своите материали за съгласуване със съветниците. Председателят на групата на ГЕРБ поиска пакет от мерки за коренна промяна на работата на администрацията, които да включват и структурни промени и да доведат до политика на контрол по работата ѝ.

Увереност, че актуализацията няма да бъде приета се усети и в изказването на Митко Хубинов. Той заяви, че отсъствието на кмета по време на обсъждането на тези толкова важни въпроси е обида към общинските съветници. Той поиска справка в колко задгранични командировки е бил кметът през последната година, колко е струвало това на хазната и най-вече – какви са ползите за общината от тях.

„Общинските съветници трябва да следят как се харчат парите от общинския бюджет, каза още той, но ние първо го гласуваме, а след това се оказва, че са направени редица за които не сме чували. Това нормално ли е?“ И цитира:

Гласувани средства за почивно дело, култура, религиозни дейности 651504 лв., уточнени- 811057 лв., а в отчета са записани – 954 704 лв. За клубове за пенсионери – гласувани 36 410лв., отчетени 66 238 лв. и др.

Неочаквано при гласуването съветниците на ГЕРБ се разделиха на две. С гласовете на групата на кмета, на БСП, Чавдар Здравчев, Милена Карадинева и Маргарита Давчева  проекторешенията по трите „трънливи“ точки бяха приети.

Така промените постфактум в Бюджет 2017 и отчета му са приети, гласуван е отчета за състоянието на общинския дълг и е променен Бюджет 2018.

Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на починалия заместник-кмет  Юлиян Димитров.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  12 -5
  09:27, 1 ное 2018
  Видяхте ли уа чи сичкуту е неква зле режисирана сценка. Ся излиза чи сичку куето е намислил кметя ангу жъ става убаче условието е да е в негуву отсъствие димек другия мандат ангу жъ отсъства убачи общинътъ жъ съ управлява ут него. Тугава жъ станим още по мудерна община и няма да ни трябва изкуствен интилект къкто беше казал някой под идна друга статия ангу жъ си почива жъ си чеши фъдято а в общинския съвет в негуву отсъствие жъ съ изказват митката хубина и адвуката и после жъ гласуват кото ангу е намислил.
 • 2
  Сп
  спортист
  21 -2
  11:10, 1 ное 2018
  Гербаджиите си вкараха зрелищен автогол. Голмайсторите се виждат - Ч.З. и М.К. Интересно кой е треньорът, наредил сепукото от скамейката.
  • Ба
   Баш спртист
   8 -6
   11:46, 1 ное 2018
   Треньотът е Христо Стоичков с голата глава. Не ви ли е ясно,че той ръководи мача и умее да сменя тактиката на отбора. Много хляб има да ядете докато дойдите на неговото ниво.
  • Сп
   Спортист
   9 -2
   22:32, 1 ное 2018
   Катето Попова е.
  • Го
   горещ картоф
   11 -1
   13:26, 2 ное 2018
   Зависимостите в общината лъснаха. Кой е просто мекотело и зави си от началниците си , кой от парите им , а кой е зависим просто от сърбогъз.
 • 3
  Въ
  Възбудител
  23 -1
  11:22, 1 ное 2018
  ГЕРБ пак са омазаха. То Катето като е тръгнало да ги затрива няма спиране. Само са чудя чавдарчо къв го играе ЛЯВ ли е десен ли е?
  • Ев
   Евгени М.
   24 -1
   13:17, 1 ное 2018
   Че то има ли по- ляв в града и околностите от Чавдарчо!?!?!?!? Новият кандидат кмет на ГЕРБ! Хляба може да не стига, деца, но ще има джендър зрелища!
  • Ff
   fff.112
   7 -31
   13:50, 1 ное 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Юд
   Юдчо Попкръстевич
   11 -1
   22:19, 1 ное 2018
   Чавдарчо, колега, честит празник!
  • Чв
   чворка
   11 0
   15:40, 2 ное 2018
   Общината затъна до шия в ПЕ------СТИЯ.
 • 4
  Ан
  Ангу завинаги
  28 -6
  13:37, 1 ное 2018
  По достоверно би звучало така: Неочаквано двете общински съветнички от Герб, плюс вечната Амбър/Маргарита/ се присъединиха към БСП и ръководени, най-вече от" морални" съображения пък и силно мотивирани подкрепиха онова, което обещаваха, че няма да подкрепят. А сега пристига поздрав от промишлената част на града, Ангу да продължи да води хорото.Накрая Дечко да загаси лампите...Честито на младоженците!!!!
 • 5
  Al
  Alexander Voronov
  17 -2
  17:11, 1 ное 2018

  долния ляв ***** на катемобила узакони кражбите на ангу

 • 6
  Тъ
  Тъпак тъпак избира
  8 -4
  18:20, 1 ное 2018
  Нека ядат, да се надуят и да се пукнат педалите мръсни
 • 7
  Ев
  Евгени М.
  17 -1
  20:05, 1 ное 2018
  Прекрасен колега и другар,, Чавдарчо! Ще обогати живота в общината като кандидат кмет на ГЕРБ при евентуален избор с весели изпълнения на джендър теми!
  • Не
   Некомпетентен
   1 -4
   18:29, 3 ное 2018
   Обясни ми какво означава джендър да си обогатя речника
  • 34
   34
   8 0
   11:08, 4 ное 2018
   означава - набора от социално конструирани поведенчески и физиологични характеристики, свързвани с мъжествеността и женствеността – това, което се счита за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, – които характеристики и поведения са основани на биологичните полови различия, но не са техен резултат, а са социално или културно конструирани.
   В случая се има предвид БЕЗПОЛОВАТА , ПОДЛА, ПРЕДАТЕЛСКА постъпка на мазен и безхарактерен субект / субекти болезнено разкъсвани от джендърските си зависимости изключително неприемливи и мразени в нашето общество
 • 8
  Ар
  Аристотелис от 0.Лезбос
  13 -3
  14:44, 2 ное 2018
  Чавдалчо като стане кмет,ще възстанови прегледа на строевата песен и ще командва от трибуната - ЛЕВИЙ,ЛЕВИЙ,ЛЕВИЙ.
 • 9
  Ев
  Евгени М.
  7 0
  16:06, 4 ное 2018
  некомпетентния, станали ти ясно , че иде реч за педерастия, която народа ни ненавижда а църквата анатемосва.Пратете си кандидата в Белгия. Там са разрешени еднополовите бракове. Кмет на Първомай.... и на сън няма да стане!
  • Не
   Некомпетентен
   2 -11
   19:12, 4 ное 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 10
  Пи
  ПИТАГОР
  0 -3
  19:15, 4 ное 2018
  А ва ивгени обянсни за ко ненавиждаш пидалите ва буковско магари како ти пречат. За тва българия няма да съ упправи на нас сичко ни пречи къту някави звирове сме и къту няма пидали срещу които да злубеем почваме помежду си. Пидалите и те са божии създания нимой да си толкува категоричен в жлъчнята си и къту пишиш нещо пуне са запузнай с обстановката. Църквата ги била анатемосала гулям праз ъм иевгени ти не знаеш ли че точно там педерастията се шири на воля ей тува е абсурдното пидали анатемосват пидали и балабар с тях и ивгени им приглася.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини