3 °C

В отсъствието на кмета, актуализацията на Бюджет 2018 беше приета

Третият опит на кмета на община Първомай Ангел Папазов да бъде актуализиран бюджета се оказа сполучлив. На редовната сесия на Общинския съвет той отсъстваше, а изказванията на Христо Вълчев и Митко Хубинов не издаваха  такава развръзка.

Двамата съветници се изказаха едновременно по трите точки – за уточняването на миналогодишния бюджет и приемането на отчета му, за отчета за състоянието на общинския дълг и за актуализацията на Бюджет 2018.

Вълчев заяви, че точите няма да минат, защото за трети път се поднасят в един и същи вид, а по-голямата част от съветниците не са съгласни със съдържанието им и не приемат отсъствието на контрол по изпълнението на решенията им. За пореден път той припомни, че Общинският съвет е органът, който диктува политиките за изграждането на общината, а не както се получава в действителност – администрацията да налага своите материали за съгласуване със съветниците. Председателят на групата на ГЕРБ поиска пакет от мерки за коренна промяна на работата на администрацията, които да включват и структурни промени и да доведат до политика на контрол по работата ѝ.

Увереност, че актуализацията няма да бъде приета се усети и в изказването на Митко Хубинов. Той заяви, че отсъствието на кмета по време на обсъждането на тези толкова важни въпроси е обида към общинските съветници. Той поиска справка в колко задгранични командировки е бил кметът през последната година, колко е струвало това на хазната и най-вече – какви са ползите за общината от тях.

„Общинските съветници трябва да следят как се харчат парите от общинския бюджет, каза още той, но ние първо го гласуваме, а след това се оказва, че са направени редица за които не сме чували. Това нормално ли е?“ И цитира:

Гласувани средства за почивно дело, култура, религиозни дейности 651504 лв., уточнени- 811057 лв., а в отчета са записани – 954 704 лв. За клубове за пенсионери – гласувани 36 410лв., отчетени 66 238 лв. и др.

Неочаквано при гласуването съветниците на ГЕРБ се разделиха на две. С гласовете на групата на кмета, на БСП, Чавдар Здравчев, Милена Карадинева и Маргарита Давчева  проекторешенията по трите „трънливи“ точки бяха приети.

Така промените постфактум в Бюджет 2017 и отчета му са приети, гласуван е отчета за състоянието на общинския дълг и е променен Бюджет 2018.

Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на починалия заместник-кмет  Юлиян Димитров.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  12 -5
  09:27, 1 ное 2018
  Видяхте ли уа чи сичкуту е неква зле режисирана сценка. Ся излиза чи сичку куето е намислил кметя ангу жъ става убаче условието е да е в негуву отсъствие димек другия мандат ангу жъ отсъства убачи общинътъ жъ съ управлява ут него. Тугава жъ станим още по мудерна община и няма да ни трябва изкуствен интилект къкто беше казал някой под идна друга статия ангу жъ си почива жъ си чеши фъдято а в общинския съвет в негуву отсъствие жъ съ изказват митката хубина и адвуката и после жъ гласуват кото ангу е намислил.
 • 2
  Сп
  спортист
  21 -2
  11:10, 1 ное 2018
  Гербаджиите си вкараха зрелищен автогол. Голмайсторите се виждат - Ч.З. и М.К. Интересно кой е треньорът, наредил сепукото от скамейката.
  • Ба
   Баш спртист
   8 -6
   11:46, 1 ное 2018
   Треньотът е Христо Стоичков с голата глава. Не ви ли е ясно,че той ръководи мача и умее да сменя тактиката на отбора. Много хляб има да ядете докато дойдите на неговото ниво.
  • Сп
   Спортист
   9 -2
   22:32, 1 ное 2018
   Катето Попова е.
  • Го
   горещ картоф
   11 -1
   13:26, 2 ное 2018
   Зависимостите в общината лъснаха. Кой е просто мекотело и зави си от началниците си , кой от парите им , а кой е зависим просто от сърбогъз.
 • 3
  Въ
  Възбудител
  23 -1
  11:22, 1 ное 2018
  ГЕРБ пак са омазаха. То Катето като е тръгнало да ги затрива няма спиране. Само са чудя чавдарчо къв го играе ЛЯВ ли е десен ли е?
  • Ев
   Евгени М.
   24 -1
   13:17, 1 ное 2018
   Че то има ли по- ляв в града и околностите от Чавдарчо!?!?!?!? Новият кандидат кмет на ГЕРБ! Хляба може да не стига, деца, но ще има джендър зрелища!
  • Ff
   fff.112
   7 -31
   13:50, 1 ное 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Юд
   Юдчо Попкръстевич
   11 -1
   22:19, 1 ное 2018
   Чавдарчо, колега, честит празник!
  • Чв
   чворка
   11 0
   15:40, 2 ное 2018
   Общината затъна до шия в ПЕ------СТИЯ.
 • 4
  Ан
  Ангу завинаги
  28 -6
  13:37, 1 ное 2018
  По достоверно би звучало така: Неочаквано двете общински съветнички от Герб, плюс вечната Амбър/Маргарита/ се присъединиха към БСП и ръководени, най-вече от" морални" съображения пък и силно мотивирани подкрепиха онова, което обещаваха, че няма да подкрепят. А сега пристига поздрав от промишлената част на града, Ангу да продължи да води хорото.Накрая Дечко да загаси лампите...Честито на младоженците!!!!
 • 5
  Al
  Alexander Voronov
  17 -2
  17:11, 1 ное 2018

  долния ляв ***** на катемобила узакони кражбите на ангу

 • 6
  Тъ
  Тъпак тъпак избира
  8 -4
  18:20, 1 ное 2018
  Нека ядат, да се надуят и да се пукнат педалите мръсни
 • 7
  Ев
  Евгени М.
  17 -1
  20:05, 1 ное 2018
  Прекрасен колега и другар,, Чавдарчо! Ще обогати живота в общината като кандидат кмет на ГЕРБ при евентуален избор с весели изпълнения на джендър теми!
  • Не
   Некомпетентен
   1 -4
   18:29, 3 ное 2018
   Обясни ми какво означава джендър да си обогатя речника
  • 34
   34
   8 0
   11:08, 4 ное 2018
   означава - набора от социално конструирани поведенчески и физиологични характеристики, свързвани с мъжествеността и женствеността – това, което се счита за прилягащо на жените и на мъжете в дадено общество, – които характеристики и поведения са основани на биологичните полови различия, но не са техен резултат, а са социално или културно конструирани.
   В случая се има предвид БЕЗПОЛОВАТА , ПОДЛА, ПРЕДАТЕЛСКА постъпка на мазен и безхарактерен субект / субекти болезнено разкъсвани от джендърските си зависимости изключително неприемливи и мразени в нашето общество
 • 8
  Ар
  Аристотелис от 0.Лезбос
  13 -3
  14:44, 2 ное 2018
  Чавдалчо като стане кмет,ще възстанови прегледа на строевата песен и ще командва от трибуната - ЛЕВИЙ,ЛЕВИЙ,ЛЕВИЙ.
 • 9
  Ев
  Евгени М.
  7 0
  16:06, 4 ное 2018
  некомпетентния, станали ти ясно , че иде реч за педерастия, която народа ни ненавижда а църквата анатемосва.Пратете си кандидата в Белгия. Там са разрешени еднополовите бракове. Кмет на Първомай.... и на сън няма да стане!
  • Не
   Некомпетентен
   2 -11
   19:12, 4 ное 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 10
  Пи
  ПИТАГОР
  0 -3
  19:15, 4 ное 2018
  А ва ивгени обянсни за ко ненавиждаш пидалите ва буковско магари како ти пречат. За тва българия няма да съ упправи на нас сичко ни пречи къту някави звирове сме и къту няма пидали срещу които да злубеем почваме помежду си. Пидалите и те са божии създания нимой да си толкува категоричен в жлъчнята си и къту пишиш нещо пуне са запузнай с обстановката. Църквата ги била анатемосала гулям праз ъм иевгени ти не знаеш ли че точно там педерастията се шири на воля ей тува е абсурдното пидали анатемосват пидали и балабар с тях и ивгени им приглася.

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини