Volvo купи фирма за зарядни системи – FreeWire

Производителят на автомобили Volvo подкова навлизането си на бързорастящия пазар на електрически автомобили, като инвестира в компания за системи за зареждане на електромобили – FreeWire Technologies.

Компанията направи инвестицията си чрез своя фонд Volvo Cars Tech Fund, който стартира по-рано през 2018 г. Volvo определя базираната в Сан Франциско фирма като „пионер в гъвкавите технологии за бързо зареждане на електрически автомобили“.

„Бъдещето на Volvo Cars е електрическо, както се вижда от нашия ангажимент да електрифицираме цялата си гама от продукти“, коментира Заки Фасихудин, главен изпълнителен директор на Volvo Cars Tech Fund. „За да подкрепим по-широкото навлизане на електрическите автомобили сред потребителите, обществото трябва да направи зареждането на електрическата кола толкова просто и лесно, колкото е напълването на резервоара с бензин. Нашата инвестиция във FreeWire е категорично утвърждаване на амбициите на компанията в тази област“.

„Технологията за бързо зареждане на FreeWire носи обещание да опрости преживяването за клиентите на електрически автомобили Volvo“, добави Атиф Рафик, главен дигитален директор на Volvo Cars. „С този ход ние се стремим да направим бъдещето на устойчивите, електрически автомобили по-практично и по-удобно.“

„Ние сме развълнувани да си партнираме с Volvo Cars, за да развием нови пазари и бизнес-модели за нашата технология за бързо и за ултра-бързо зареждане на елекромобили,“ заяви Аркади Сосинов, лавен изпълнителен директор на FreeWire.

Източник: technews.bg

Коментари в сайта

Последни новини