Двама са задържани и един се издирва след атаките срещу полицаи в Мъглиж

На извънреден брифинг старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР-Стара Загора, съобщи, цитиран от bTV, че двама души са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж.

Ситуацията в града тази сутрин е спокойна. Въпреки това около 100 полицаи и служители на жандармерията продължават да поддържат реда след сблъсъците в циганската махала.

Полицаите са пострадали при опит да задържат лице, което е упражнило агресия срещу един от служителите на реда. !6-годишният жител на ромската махала е ухапал полицай.

Операцията е по нареждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. При опита за задържане полицаите са замеряни с камъни от около стотина жители на квартала.

Вчера в града беше организирана нелегална гонка с двуколки между роми. Заради нерегламентираното състезание е задържан 16-годишен младеж, отбелязва БНТ.

При нападението са нанесени щети и върху патрулните коли. За да се защитят, полицаите са стреляли във въздуха. Пострадалите служители на МВР са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Из
    Издислав
    4 0
    13:01, 29 окт 2018
    Решението на проблема:Арест,затвор (за рецидивистите дългогодишен) ,тежък физически труд в затвора на норма.
Последни новини