23 °C

7 решения трябва да вземат общинските съветници на днешната сесия

7 решения трябва да вземат общинските съветници на днешната редовна сесия, която ще се проведе от 17.30 часа в Пленарна зала.

5 от предложенията са внесени от кмета на общината Ангел Папазов.

За втори път ще бъде обсъждана актуализация на общинския бюджет. Финансовата рамка е увеличена със 192 000 лв.

Общинският парламент ще се занимае с отчета за общинския дълг, както и  одобряването на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на общината.

Предстои да бъде разрешено съществуването на още една паралелка под допустимия минимум. Тя е в ПГСС „Васил Левски“ и за нея не се изисква допълнително финансиране.

Съветниците отново ще се занимават с прехвърлянето на общинските язовири към държавата за управление от новосъздаденото Държавно предприятие с цел по-доброто и експертното управление на язовирите.

Заместник-кметът Ружди Салим внася предложение за продажба чрез публичен търг на недвижими имоти – частна общинска собственост по регулационния план на с. Виница.

Негово е и предложението до Министерски съвет на Република България, за отпускане на персонална пенсия на Тодорка Димитрова с. Татарево, по член от КСО, касаещ майки на 5 и повече деца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ИО
  И още
  8 -3
  09:50, 27 сеп 2018
  Да обсъдят и къде са парите на под. "Образование и култура" и защо учителите на общинските детски градини и читалища няма да получат заплатите си този месец. Предлагаме незаменимата вече пенсионерка Катя Николова, да дойде на сесията и да каже къде и за какво са похарчени парите.
 • 2
  ИО
  И още още....
  6 0
  15:23, 27 сеп 2018
  Най-добре е на тази сесия да има една единствена точка в дневния ред .т.- 1- Колективна оставка на всички общински съветници ,Ангу и неговите вересии.Вкупом всички съгрешиха и станаха излишни.
 • 3
  Пи
  ПИТАГОР
  4 0
  16:36, 27 сеп 2018
  Ава тая точка трябва да се утмени ва щото едно време ве кату иликторат имахте една идинствена точка да избирете читав кметь и съ прувалихте ся за ко искате те дето ги избрахтя доброволно да си дават уставката. Щото по избури къту въ срещне ангу и ви каже здрастиииииии и ви умекваха капачките на опридилени хора а ся уставки искате същата е и с фитлето а феса се указа най хитър щото без избурна кампания и без гласове гу напрайха заместник падишах на убщинътъ .

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини