17 °C

Уникален концерт сътвориха Наско и приятели на татаревска сцена

  Уникален концерт с участието на класически, етно, джаз, поп и фолклорни изпълнители организира на сцената на татаревското читалище Наско Атанасов за поредна година.

  Преди 3 години той се завърна от Лос Анджелис, за да „Отключи“ сцената и оттогава всяко лято изненадва жителите на селото, гостите му и собствените си почитатели с уникални сценични изпълнения.

  Над 25 мизуканти пяха и свириха сред невероятния декор на Джерами Хауъл. Събитието беше открито от  местната фолклорна група на Татаревските баби, която постави началото и преди 3 години. А след това присъстващите се насладиха на уникални изпълнения, които звучат в големите зали по света, а билетите за тях струват десетки евра.

  С цигулка, глас и китара Константин Кучев и Георги Русев предложиха джазирана версия на „Седнало е Джоре дос“ и демонстрираха как с няколко подадени от публиката думи са в състояние да направят песен и да включат и присъстващите за секунди.

  Незабравимо изпълнение за маримба и глас сътвориха Василена Серафимова и Николета Николова. Тяхната интерпретация на „Калиманко, Денко ле“ взриви залата и последният присъстващ скептик осъзна, че случващото се е забележително събитие. А за да затвърди това усещане, Василена направи уникално шоу за маракаси и електронна музика.

  Кратък симфоничен концерт предложиха музиканти събрани от няколко оркестъра, които Наско шеговито нарече „Оркестър без име“, защото времето им за запознаване и общи репетиции е било една вечер. Те предложиха на публиката Сен Сан, Марин Голиминов, Августина Серафимова. А откъси от 4-те годишни времена на Вивалди прозвучаха като бис.

  Деница Караславова и Искрата придадоха модерно звучене. На сцената с китара се качи и Димитър Русев, който обезпечаваше звука на събитието. Представен от Наско като вдъхновител и пример, Русев е спътник на всички концерти „Отключено“.

  Общото изпълнение на Наско и приятели постави финал на концерта, но предизвика нестихващи аплодисменти, а най-често споменаваната дума след това беше „уникално“.

  След концерта Василена Серафимова сподели, че пътува  разстоянието от Париж до Татарево само за 3 дни по две причини  - уникалния начин по който са се запознали с Наско и защото тя като българка чувства необходимостта да дава от своята енергия на българската публика. Историята на запознанството им Наско разказа по време на концерта – в един и същи ден двамата независимо един от друг откриват видеа на другия във фейсбук. Наско е впечатлен от музиката ѝ, а тя от неговата отдаденост на идеята да вдъхне живот на старото татаревско читалище. Тя първа му пише, а той невярвайки какво се случва ѝ отговаря. Още тогава, преди 2 години решават, че тя ще гостува на тази сцена.

  Не по-малко впечатляващо е и запознанството му с Искрата – двамата пътува в самолет един до друг и… стават приятели. Искрата гостува за втори път и вчера дойде след ангажимента му да чисти България бТВ и след участието му на концерт. Със същата натоварена програма беше и Деница Караславова, която е един от първите изпълнители на сцената след възстановяването ѝ.

  Идвам защото харесвам това, което прави Наско и защото съм готов винаги да му помагам, сподели Димитър Русев и обеща да го прави докато може.

  А Наско Атанасов удовлетворен от случилото се вече мисли за следващата година, защото според него „Нивото трябва да става все по-високо.“

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Не
   Нели Атанасова
   9 0
   10:25, 17 сеп 2018
   Отключено
   На Наско
   Един човек усмивки подарява.
   Широко, пред отключени врати.
   Изкуството в приятелства пресътворява
   в Татарево да сме щастливи аз и ти.

   Един човек отключва постоянно.
   Отключва сцената, отключва радостта.
   „Отключено” е винаги загадка,
   но винаги си в плен на песента.

   Дали е лято или пък е есен
   в очакване селцето се стаява.
   В сноп от музика на нас поднесен
   един човек душата си раздава...
   16.09.2018 г. Н. Атанасова
  • 2
   Ге
   ГЕОРГИ ЗДРАВЧЕВ.
   7 0
   16:41, 17 сеп 2018
   Браво на това момче евала жив и здрав да си такива хора трябват на България и тя ще цъфти защото тука всичко става и го имаме но са го разтуряли а да го построиш на ново трябват доста години добре е че има като теб добри и щедри хора.Наско само така напред.
  • 3
   Pe
   Penka Ivanova
   8 0
   18:58, 17 сеп 2018
   Концерта беше невероятен! Не ми се вярваше , че това се случва в Татарево!!!! Браво Наско, бъди жив и здрав, хората са вдъхновени от твоя ентусиазъм!
  • 4
   Пр
   приятел
   4 0
   20:25, 18 сеп 2018
   В това затихващо село се случи нещо невероятно,нещо чисто БЪЛГАРСКО! Това младо момче носи духа и вдъхновението на будителите от времето на Пишурката,когато такива събития са били сензация и огромна емоция за участниците и зрителите.На този истински БЪЛГАРИН желая много здраве ,много истински приятели и да носи България винаги в сърцето си!
  • 5
   Де
   Дедовия aRg
   2 -3
   07:05, 20 сеп 2018
   Убеден съм,че татаревци като едни видни ценители на джаза,етното,попа и класиката са се наслаждавали на концерта . Със сигурност някои са получили културен шок
  • 6
   Па
   Патриот
   3 0
   07:23, 25 сеп 2018
   Ако хора като Наско бяха останали в България и отдали силите и енергията си за нейното развитие, много повече щеше да бъде постигнато. Но, дори и така - БРАВО, момче!!!

  Хороскоп за 20.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  20 сеп 2020
  Последни новини