14 °C

Уникален концерт сътвориха Наско и приятели на татаревска сцена

  Уникален концерт с участието на класически, етно, джаз, поп и фолклорни изпълнители организира на сцената на татаревското читалище Наско Атанасов за поредна година.

  Преди 3 години той се завърна от Лос Анджелис, за да „Отключи“ сцената и оттогава всяко лято изненадва жителите на селото, гостите му и собствените си почитатели с уникални сценични изпълнения.

  Над 25 мизуканти пяха и свириха сред невероятния декор на Джерами Хауъл. Събитието беше открито от  местната фолклорна група на Татаревските баби, която постави началото и преди 3 години. А след това присъстващите се насладиха на уникални изпълнения, които звучат в големите зали по света, а билетите за тях струват десетки евра.

  С цигулка, глас и китара Константин Кучев и Георги Русев предложиха джазирана версия на „Седнало е Джоре дос“ и демонстрираха как с няколко подадени от публиката думи са в състояние да направят песен и да включат и присъстващите за секунди.

  Незабравимо изпълнение за маримба и глас сътвориха Василена Серафимова и Николета Николова. Тяхната интерпретация на „Калиманко, Денко ле“ взриви залата и последният присъстващ скептик осъзна, че случващото се е забележително събитие. А за да затвърди това усещане, Василена направи уникално шоу за маракаси и електронна музика.

  Кратък симфоничен концерт предложиха музиканти събрани от няколко оркестъра, които Наско шеговито нарече „Оркестър без име“, защото времето им за запознаване и общи репетиции е било една вечер. Те предложиха на публиката Сен Сан, Марин Голиминов, Августина Серафимова. А откъси от 4-те годишни времена на Вивалди прозвучаха като бис.

  Деница Караславова и Искрата придадоха модерно звучене. На сцената с китара се качи и Димитър Русев, който обезпечаваше звука на събитието. Представен от Наско като вдъхновител и пример, Русев е спътник на всички концерти „Отключено“.

  Общото изпълнение на Наско и приятели постави финал на концерта, но предизвика нестихващи аплодисменти, а най-често споменаваната дума след това беше „уникално“.

  След концерта Василена Серафимова сподели, че пътува  разстоянието от Париж до Татарево само за 3 дни по две причини  - уникалния начин по който са се запознали с Наско и защото тя като българка чувства необходимостта да дава от своята енергия на българската публика. Историята на запознанството им Наско разказа по време на концерта – в един и същи ден двамата независимо един от друг откриват видеа на другия във фейсбук. Наско е впечатлен от музиката ѝ, а тя от неговата отдаденост на идеята да вдъхне живот на старото татаревско читалище. Тя първа му пише, а той невярвайки какво се случва ѝ отговаря. Още тогава, преди 2 години решават, че тя ще гостува на тази сцена.

  Не по-малко впечатляващо е и запознанството му с Искрата – двамата пътува в самолет един до друг и… стават приятели. Искрата гостува за втори път и вчера дойде след ангажимента му да чисти България бТВ и след участието му на концерт. Със същата натоварена програма беше и Деница Караславова, която е един от първите изпълнители на сцената след възстановяването ѝ.

  Идвам защото харесвам това, което прави Наско и защото съм готов винаги да му помагам, сподели Димитър Русев и обеща да го прави докато може.

  А Наско Атанасов удовлетворен от случилото се вече мисли за следващата година, защото според него „Нивото трябва да става все по-високо.“

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Не
   Нели Атанасова
   9 0
   10:25, 17 сеп 2018
   Отключено
   На Наско
   Един човек усмивки подарява.
   Широко, пред отключени врати.
   Изкуството в приятелства пресътворява
   в Татарево да сме щастливи аз и ти.

   Един човек отключва постоянно.
   Отключва сцената, отключва радостта.
   „Отключено” е винаги загадка,
   но винаги си в плен на песента.

   Дали е лято или пък е есен
   в очакване селцето се стаява.
   В сноп от музика на нас поднесен
   един човек душата си раздава...
   16.09.2018 г. Н. Атанасова
  • 2
   Ге
   ГЕОРГИ ЗДРАВЧЕВ.
   7 0
   16:41, 17 сеп 2018
   Браво на това момче евала жив и здрав да си такива хора трябват на България и тя ще цъфти защото тука всичко става и го имаме но са го разтуряли а да го построиш на ново трябват доста години добре е че има като теб добри и щедри хора.Наско само така напред.
  • 3
   Pe
   Penka Ivanova
   8 0
   18:58, 17 сеп 2018
   Концерта беше невероятен! Не ми се вярваше , че това се случва в Татарево!!!! Браво Наско, бъди жив и здрав, хората са вдъхновени от твоя ентусиазъм!
  • 4
   Пр
   приятел
   4 0
   20:25, 18 сеп 2018
   В това затихващо село се случи нещо невероятно,нещо чисто БЪЛГАРСКО! Това младо момче носи духа и вдъхновението на будителите от времето на Пишурката,когато такива събития са били сензация и огромна емоция за участниците и зрителите.На този истински БЪЛГАРИН желая много здраве ,много истински приятели и да носи България винаги в сърцето си!
  • 5
   Де
   Дедовия aRg
   2 -3
   07:05, 20 сеп 2018
   Убеден съм,че татаревци като едни видни ценители на джаза,етното,попа и класиката са се наслаждавали на концерта . Със сигурност някои са получили културен шок
  • 6
   Па
   Патриот
   3 0
   07:23, 25 сеп 2018
   Ако хора като Наско бяха останали в България и отдали силите и енергията си за нейното развитие, много повече щеше да бъде постигнато. Но, дори и така - БРАВО, момче!!!

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини