Пръскат срещу кърлежи в Първомай и Градина

На 10 септември ще бъде извършено третиране на зелени площи срещу кърлежи на територията на град Първомай, включително кварталите и село Градина, съобщават от Общинска администрация. Общо ще бъдат обработени 91 дка.

Списъкът на градинките включва: площите около съботния пазар, градския парк, зелените площи около жп гарата, автогарата,  пощата и стадиона; зелените площи на улиците „П. Славейков“, „Панайот Хитов, „Арда“, „Христо Ботев“ и междублоковите пространства на улиците „Ал. Стамболийски:, „Княз Борис I”, „Стефан Стамболов“, „Орфей“, „Петър Берон“ и „Черноризец Храбър“ – общо 50 дка.

В Любеново ще бъдат третирани градинката до кметството, зелените площи на ул. „Ахелой“, Стадиона, площите в ПСОВ.

В Дебър ще бъдат пръскани градинката в центъра на квартала, зелените площи  между центъра и х-л „Цариград“, стадиона и зелената площ до къщата-музей „Караславов“.

В село Градина ще бъдат третирани градинката срещу кметството и зелените площи пред кафе „БИАС“, до фурната и около кафене „Талисман“.

Дейностите ще бъдат извършване мвжду 6.00 и 10.00 часа и от 20.00 до 23.00 часа. В случай на утежнена метеорологична обстановка, третирането ще се извърши на друга дата.

До всеки обработен обект ще има указателен надпис за карантинния срок, в който е препоръчително гражданите да не ги посещават и да не разхождат домашните си любимци в площите. Предупреждават се и пчеларите, за да вземат мерки за опазване на кошерите си.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    раз,два,три
    4 0
    20:00, 9 сеп 2018
    Напръскайте кмета и заместниците му. Митката го повторете . Али Реза три пъти ,че са по големи кравопийци и от кърлежите и от вампирите даже.
Последни новини