10 °C

Пръскат срещу кърлежи в Първомай и Градина

На 10 септември ще бъде извършено третиране на зелени площи срещу кърлежи на територията на град Първомай, включително кварталите и село Градина, съобщават от Общинска администрация. Общо ще бъдат обработени 91 дка.

Списъкът на градинките включва: площите около съботния пазар, градския парк, зелените площи около жп гарата, автогарата,  пощата и стадиона; зелените площи на улиците „П. Славейков“, „Панайот Хитов, „Арда“, „Христо Ботев“ и междублоковите пространства на улиците „Ал. Стамболийски:, „Княз Борис I”, „Стефан Стамболов“, „Орфей“, „Петър Берон“ и „Черноризец Храбър“ – общо 50 дка.

В Любеново ще бъдат третирани градинката до кметството, зелените площи на ул. „Ахелой“, Стадиона, площите в ПСОВ.

В Дебър ще бъдат пръскани градинката в центъра на квартала, зелените площи  между центъра и х-л „Цариград“, стадиона и зелената площ до къщата-музей „Караславов“.

В село Градина ще бъдат третирани градинката срещу кметството и зелените площи пред кафе „БИАС“, до фурната и около кафене „Талисман“.

Дейностите ще бъдат извършване мвжду 6.00 и 10.00 часа и от 20.00 до 23.00 часа. В случай на утежнена метеорологична обстановка, третирането ще се извърши на друга дата.

До всеки обработен обект ще има указателен надпис за карантинния срок, в който е препоръчително гражданите да не ги посещават и да не разхождат домашните си любимци в площите. Предупреждават се и пчеларите, за да вземат мерки за опазване на кошерите си.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ра
  раз,два,три
  4 0
  20:00, 9 сеп 2018
  Напръскайте кмета и заместниците му. Митката го повторете . Али Реза три пъти ,че са по големи кравопийци и от кърлежите и от вампирите даже.

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини