23 °C

Задържан е трактористът от днешната катастрофа - съмняват се за липса на светлини

Шофьорът на трактора, в който днес се блъснаха и загинаха трима млади мъже -Севал Юсеин е задържан. Той е на 50 години и също като загиналите е от Православен. Разследващи са съобщили пред БЛИЦ, че има съмнения, че той е шофирал без светлинна сигнализация в тъмната част на денонощието. Има съмнения и за техническа неизправност на трактора. Няма алкохол в кръвта му. Човекът няма криминални прояви. В селото няма напрежение, но мъката е огромна.

БЛИЦ разказва, че семействата на тримата загинали са в шок, отвсякъде се стичат близки и приятели, за да ги успокояват и да подкрепят почернените майки.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Мн
  мнение
  15 -2
  16:18, 12 авг 2018
  Ще се учудя, ако ремаркето е имало светлини.В Първомай такова нещо - трактор и ремарке технически изправни са рядкост. Постоянно, дори по пътя Дебър - Първомай и обратно покрай полицаите преминават трактори, теглещи ремаркета без никакви светлини, пък дори и без контролни номера. Обезопасителните въжета са в сферата на мечтите. Никой не ги контролира.Защо ли? Преди десетина-петнадесет дена трактори и комбайни излезнаха от нива в землището на Православен след проливен дъжд. Калта след тях беше чак до кръстовището за Асеновград. В Дебър пред "белия дом" имаше патрулка.И какво като имаше? Иначе хванат ли те с моторетка или скутерче без контролен номер - гарантирано отиваш на съд.
  • От
   отговор
   10 -1
   18:34, 12 авг 2018
   А бе човеко ,как ще се спират трактори и др сел.стоп техника,ми че ти не знаеш ли на кои хора са тези техники които замърсяват пътищата с кал и камъни? Например в някои западни страни се строят временни пътища са тази техника и тя не пречи на движението,но ти много добре си видял из общината в какво състояние са междуселските пътища от такива машини .Понякога асфалта не се вижда от навлечената кал и остатъци от тютюн ,царевица и как се влачат с ниска скорост при което си принуден да лазиш след него ! Но ,нейсе на кой ли му пука от това и кой ли ще вземе мерки
 • 2
  Ми
  Митко
  5 0
  22:33, 12 авг 2018
  Със сигурност трактора е бил без светлини. Такъв наскоро убиец срещнах на път за Искра след 21:00
 • 3
  Ба
  Бай Брадър
  7 -1
  10:05, 13 авг 2018
  Тази сутрин зелен трактор с ремарке без светлини / липсват отзад /, без регистрационен номер, без вързан маркуч за спирачки и т.н.
  Същия трактор се движи така от 2 години, превозва ежедневно през сезона тютюн към някоя от сушилните до река Мечка.
  Явно само аз го забелязвам,но не и контролиращите органи които висят всеки ден между Първомай и Дебър.
 • 4
  Мъ
  Мъгла
  4 0
  10:16, 13 авг 2018
  Ха-Ха! Тракторите са невидими за полицаите - невероятно но факт. Като стане още някоя и друга беля, тогава ще вземат "спешни мерки"!
 • 5
  Пи
  питам
  0 0
  18:54, 13 авг 2018
  А на кого е въпросният трактор? Защото трактористът едва ли е собственик
 • 6
  За
  Заинтересован
  1 0
  20:48, 13 авг 2018
  Трактора е на, Асен Кичуков!
 • 7
  Шо
  ШОФЬОР.
  2 0
  11:00, 14 авг 2018
  Трактористи има вина ама не чак толкова голяма защото излиза да храни семейство както мен ами какви са те началници патрони безотговорни да пускаш ти твоя човек с неизправно превозно средство да ходи да пати ако е неговата кола дали така ще е а.Аз също пътувам къде без преглед къде без застраховка къде със неизправности отвратен съм от това мислене нещо което ти вади пари да ти се свиди да го поддържаш аз с те пикливи заплати поддържам кола в изправност те не ще патим много още те бизнесмени 80 % са не мислещи хора иди днес да мине ай утре пак до кът беля стане и вдигат раменете инак на приказки най добрите тва е положението.ПЛАЧЕВНО.
  • Аб
   Абсурдистан
   2 0
   14:11, 14 авг 2018
   Тракториста като е знаел, че трактора му е технически неизправен, да се е движел из полето, а не по главния път. Равносметката е трима убити след удар в технически неизправно МПС и без застраховка Гражданска отговорност. Вина обаче има ръководството на РУ на полицията. Нима началника не знае, че подчинените му полицаи си затварят очите за транспортните трактори? По-горе Бай Брадър писа за трактор с ремарке без светлини, без спирачки и без контролен номер който от ДВЕ години се движи по пътя Дебър - Първомай. То пък да беше само този трактор. 90% от тракторите в общината са са в това състояние. Кой от Вас е видял от няколко години полицай да проверява трактор или водача му? От редакцията нека да поискат такава справка от местното РУ. Отклонявам се малко от конкретния случай, но и друг пример: тежкотоварни камиони си минават през моста на Марица до Парка. Ограничението е 5 тона, но и тези камиони са "невидими" за контролните органи. Но така е. Кучетата си лаят, кервана си върви...
 • 8
  Шо
  ШОФЬОР.
  3 0
  11:17, 14 авг 2018
  А пак за работно време за спазване абсурд това никой не го гледа Шофьори трактористи работно време нямат винаги преди другите се започва работа и след другите се свършва и накрая се единия крак в затвора с другия в гроба той то човек да не е станал толкова рано заради на Асен кефа за парчето хляб е .Бог да прости тия мЛади момчета и съболезнования на близките им хора трагедия.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини