Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му, защото беше болен

Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че съвсем случайно се е срещнал с Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите.

В ексклузивно интервю за кореспондента на БНР в Бургас Бенчев заяви, че се е срещнал с Желязков в хотел "Хаят" в Гърция и Желязков го помолил да го придружи до болница в Истанбул. "Помогнах на болен човек", обясни Бенчо Бенчев.

"Не мисля, че съм виновен, защото в това, че съм се срещнал с Димитър Желязков не значи, че имам нещо общо с него. Това не значи, че и аз съм престъпник.

Стаите ги запази господин Несрин Узун. Запази ги на мое име, аз го помолих да ги запази. За Желязков бе една от стаите, тъй като го видях в хотела, че си търсеше стая, но това значи ли, че нещо съм направил? Той каза, че е болен и отива на преглед в Турция!

Пътуваше за преглед. Аз случайно го видях на пътя и го взех! Абсолютно случайна среща. Това съм обяснил на следствените органи. Аз имах една среща в един хотел и тъкмо си тръгвах, някой ме извика по име, обърнах се и беше той. Попита ме къде тръгвам, викам му, тръгвам за Турция. Той ме попита, дали ще го взема в моята кола и ми показа торбичките си каза: "Ще ходя на преглед". Болен човек! Какво лошо има? Не мога да разбера!". Това обясни Бенчо Бенчев.

Той изрази готовност да подаде оставка като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, но не и като съветник.

С неудобните хора Бенчев твърди, че е далечен познат. И отрича да е бил в един хотел, в една стая с Димитър Желязков.

"Това не е вярно и повече няма да коментирам. Няма такова нещо. Нито имам двойно счетоводство", заяви Бенчев.

Разследващите обаче разглеждат намерените тефтери като възможно доказателство за укриване на данъци. Бенчев все още не е обвинен. Не е обвинен и като част от групата за рекет на Димитър Желязков- Митьо Очите. Без обвинение е и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Другият освободен - Несрин Узун, също в телефонен разговор, разказа своята версия, че всичко било преувеличено.

По неофициална информация на "Нова телевизия" полицията снощи е задържала още един от обявените за общодържавно издирване. Все още няма официална информация кой и къде е задържан.

"Г-н Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел, а трите стаи, в които са били настанени лицата, са на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. Няма регистрация на името на г-н Желязков, но той е бил установен в тяхна стая, което за нас е достатъчно доказателство, че са целели неговото укриване. С микробус, собственост на фирма на Бенчо Бенчев, е транспортирано лицето от Гърция към Турция", заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Бенчев е съсобственик във фирма "Аркус", свързана с Димитър Желязков - Очите.

"Когато сме формирали листата, е правено предложение и за неговото име, той не е декларирал притежанието на това търговско дружество "Аркус". Вероятно той е придобил дружеството след 2015 година", коментира Евгений Мосинов, зам.-председател на групата на общинските съветници на БСП.

Охранителната фирма тръгва от София и е свързана в миналото с друг знаков герой на Прехода- Златомир Иванов-Баретата. Съдружник на Бенчев в "Аркус" е бащата на зам.-шефа на затвора в Бургас.

"А дали Митьо Очите, с популярния прякор, е служител на това дружество, ние няма как да знаем, по разбираеми причини. Когато имаме възможност, ще изискаме и обяснения от г-н Бенчев", заяви още Мосинов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ке
    кецЗ
    0 0
    10:53, 7 авг 2018
    Нямат ли срам като лъжат толкова безочливо тези от БСП. Как така за 40 дни е станал милионер или има подарък едно или две куфарчета.
Последни новини