22 °C

Обявиха свободните места за гимназиите

Свободни места за бъдещи осмокласници в Първомай има само в ПГСС „Васил Левски“, стана ясно днес след публикуването на списъка за кандидатстване на трети етап.

5 от тях са за Агроекология. 6 са за Механизация на селското стопанство. Дуалната паралелка Производства на облекла от текстил е напълно свободна.

От профилираните паралелки в СУ „Златаров“ непопълнена остава само спортната, но в нея на трето класиране не могат да кандидатстват ученици, които не са положили изпит за спортни способности.

Пълният списък на свободните места в Пловдивска област може да видите тук.

Неприетите или недоволни от втория етап и незаписали се ученици, могат да подадат заявление за участие в третия етап на класирането. Това следва да стане от 20 до 24 юли,в училището-гнездо „Христо Ботев“ - Първомай или онлайн. В него желанията могат да се подредят отново, но само за останалите свободни места.

Ако на втория етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в третия етап, трябва да изтегли документите си от училището, в което е приет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пъ
  Първомайска реалност
  5 -2
  21:44, 22 юли 2018
  Тези хора след като завършат ще заминат при роднините си в чужбина или по големите градове. Цели класове изчезват след завършване и не се вливат в така наречената "първомайска икономика", която по думите на местни управници се е изравнила с Пловдив, Стара Загора, Казанлък и тн.! Тук говорим за всякаква липса на връзка с реалността при така наречените местни управници. Това, че отделни бизнесмени богатеят на гърба на средностатистическия първомаец е друг въпрос. Заради некъдърни управници и некоректни работодатели, 18-сет годишните напускат Първомай. Факт е, че и 30-сет и 40-сет годишни хора направо със семействата си също напускат града, защото не искат децата им да мизеруват, докато разни ниско-образовани хора, нарочени за работодатели, си копуват големи струващи по 100-200 хиляди лева джипове. Предлагам да се направи страница във фейсбук и да я кръстим "Трайно напуснали Първомай"! Сигурен съм , че доста от съгражданите ни ще проявят интерес и всеки ще има да разкаже интересна лична история свързана я с некоректни работодатели, я с някое напразно обещание за по-добър живот и просперитет! Града ни умира, събудете се!
 • 2
  Дж
  Джеркони
  0 -3
  05:05, 24 юли 2018
  То там само аборигени ...тря си луд да си запишеш детето в ПГСС ,тавани падат,треви по 3 метра
  • ?_
   ?_1532544043
   1 0
   21:40, 25 юли 2018
   Хай де бе!Много знаеш!Видял ли си тревите и падащите тавани?
 • 3
  Ко
  Комсомолец
  0 -1
  20:50, 31 юли 2018
  а не бе,хубавото е че тавана падна в неделя,инак не се знаеше колко пострадали можеше да има!!!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини