7 °C

Обявиха свободните места за гимназиите

Свободни места за бъдещи осмокласници в Първомай има само в ПГСС „Васил Левски“, стана ясно днес след публикуването на списъка за кандидатстване на трети етап.

5 от тях са за Агроекология. 6 са за Механизация на селското стопанство. Дуалната паралелка Производства на облекла от текстил е напълно свободна.

От профилираните паралелки в СУ „Златаров“ непопълнена остава само спортната, но в нея на трето класиране не могат да кандидатстват ученици, които не са положили изпит за спортни способности.

Пълният списък на свободните места в Пловдивска област може да видите тук.

Неприетите или недоволни от втория етап и незаписали се ученици, могат да подадат заявление за участие в третия етап на класирането. Това следва да стане от 20 до 24 юли,в училището-гнездо „Христо Ботев“ - Първомай или онлайн. В него желанията могат да се подредят отново, но само за останалите свободни места.

Ако на втория етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в третия етап, трябва да изтегли документите си от училището, в което е приет.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Пъ
  Първомайска реалност
  5 -2
  21:44, 22 юли 2018
  Тези хора след като завършат ще заминат при роднините си в чужбина или по големите градове. Цели класове изчезват след завършване и не се вливат в така наречената "първомайска икономика", която по думите на местни управници се е изравнила с Пловдив, Стара Загора, Казанлък и тн.! Тук говорим за всякаква липса на връзка с реалността при така наречените местни управници. Това, че отделни бизнесмени богатеят на гърба на средностатистическия първомаец е друг въпрос. Заради некъдърни управници и некоректни работодатели, 18-сет годишните напускат Първомай. Факт е, че и 30-сет и 40-сет годишни хора направо със семействата си също напускат града, защото не искат децата им да мизеруват, докато разни ниско-образовани хора, нарочени за работодатели, си копуват големи струващи по 100-200 хиляди лева джипове. Предлагам да се направи страница във фейсбук и да я кръстим "Трайно напуснали Първомай"! Сигурен съм , че доста от съгражданите ни ще проявят интерес и всеки ще има да разкаже интересна лична история свързана я с некоректни работодатели, я с някое напразно обещание за по-добър живот и просперитет! Града ни умира, събудете се!
 • 2
  Дж
  Джеркони
  0 -3
  05:05, 24 юли 2018
  То там само аборигени ...тря си луд да си запишеш детето в ПГСС ,тавани падат,треви по 3 метра
  • ?_
   ?_1532544043
   1 0
   21:40, 25 юли 2018
   Хай де бе!Много знаеш!Видял ли си тревите и падащите тавани?
 • 3
  Ко
  Комсомолец
  0 -1
  20:50, 31 юли 2018
  а не бе,хубавото е че тавана падна в неделя,инак не се знаеше колко пострадали можеше да има!!!

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
20 фев 2020
Последни новини