20 °C

Асен Кичуков: „Сделката с Китай за износ на тютюн тази година не може да стане“

Невъзможно е тази година България да изнесе 10 000 тона тютюн в Китай, категоричен е председателят на Националната конфедерация на независимите тютюнопроизводители Асен Кичуков. Съобщението за договореност между министър-председателя Бойко Борисов и колегата му Ли Къцян е повод за надежди и радост, но трудноизпълнимо на този етап. Основните причини според Кичуков са три.

България тази година няма да произведе такова количество. Сметката показва, че общо се очаква не повече от 9 000 тона, от които  „Вирджиния“ – 3 000 тона. Още 3 500 до 4 000 тона ориенталски тютюн от сортове група „Басми“, не повече от 800 тона „Бърлей“ и 1 200 тона „Кабакулак“. 

Втората причина е че малкото останали производители вече имат сключени договори.

А третата са болестите по тютюна, провокирани от лошите климатични условия през тази година.

Въпреки това той е оптимист за бъдещето, като първото условие е да бъде договорена добра изкупна цена. По-добрите цени биха определили по-добро заплащане и тогава е възможно да бъде решен и проблемът с работната ръка.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  За
  Заинтересован
  0 0
  12:46, 13 юли 2018
  http://nat2010.bg/reviewNews?title=Можем да осигурим 10 000 тона тютюн за Китай
  Цвета Филев друго твърди Асене
 • 2
  3/
  3/4
  4 0
  21:15, 13 юли 2018
  Ориенталски ...Ориенталски...Ориенталски тютюн Асенчо, а ти и кило не произвеждаш от него!
  Виржиния си имат китайците, та чак изнасят.
 • 3
  1/
  1/2
  4 -1
  22:30, 13 юли 2018
  То Асенчо вярва само на бат,Бойко. Ама и той ще му подаде най- дългия пръст.
 • 4
  Ас
  Асенчооооо
  8 0
  13:06, 15 юли 2018
  В края на статията Асен е оптимист за бъдещето на отрасъла с оглед на очертаващите се по високи изкупни цени от китайците и решаване на проблема с работната ръка.Асене ,той и сега можеше да е решен проблема с работната ръка ,ама вие много обичате да се фукате с най-новите модели луксозни коли и глезотии та грижата за работната ръка ви беше последна грижа.
 • 5
  7/
  7/8
  2 -1
  21:44, 15 юли 2018
  Асенчо приятеля ти Бойко ******* унищожи хиляди животни в Странджа та тютюна ли ще спаси? Ти си като него наглец!

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини