6 първомайски училища ще получат съфинансиране за ученически шкафчета

6 училища от община Първомай са между одобрените и ще получат финансиране от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета”.

По реда на класирането това са НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър.

Целта на проектите е държавни и общински училища да получат съфинансиране от Министерството на образованието и науката за закупуване на шкафчета, в които учениците да съхраняват учебници, учебни комплекти, учебни помагала и други материали, необходими за осъществяване на образователния процес, както и екипи за физическо възпитание и лични вещи. Очакваният резултат е олекотяване на ученическата раница.

Класирането на държавните и общинските училища се извършва от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“, като основният показател е най-ниска сума искана от училището, за съфинансиране от МОН на един брой шкафче.

Одобрените училища по националната програма трябва да закупят посочения брой ученически шкафчета в срок до 15.09.2018 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини