Първоюнски преврат извършиха учениците от СУ „Златаровци“

ПО случай 1 юни – Деня на детето учениците на СУ „Златаров“ превзеха властта в училището и днес директор е Въчо Димитров, а всички длъжности от портиер до заместник се изпълняват от негови съученици.

Г-н директорът каза, че не се е целил в този пост, но се радва, че са го избрали. Мечтата му е свързана със спортната журналистика и едва ли друг път ще заеме директорския стол в училище. Днес е имал удоволствието да постави печат на всички свидетелства на завършилите начален етап ученици.

Негови заместници са Даяна Цветкова, Боряна Вълкова, Симона Йорданова и Петър Йорданов, който е най-младият зам.-директор. Той е седмокласник, но както казва титулярът на тази длъжност Петя Георгиева – много му отива.

Въпреки краткото време – от вчера следобед до вечерта, ученическото ръководството е успяло и е подготвило програма, в която са ангажирани всички ученици. Особено активна в предложенията е била педагогическият съветник Даяна. Честването днес е започнало с презентация посветена на 1 юни и тест на учениците от 5 до 7 клас върху темата.

Гимназистите се срещнаха с кмета на града Ангел Папазов, за да зададат своите въпроси за бъдещето на града. Те се интересуваха какви кадри ще бъдат нужни в скоро време на Първомай, какво става с басейна, дали наистина отпадъците се събират разделно.

Кметът поздрави всички с празника, макар в залата да бяха попораснали деца. 1 юни му даде повод да си припомни своето детство и да пожелае на всички освен всичко друго, през тези години да създадат истински приятелства и да открият първата си любов.

Денят на ученическото самоуправление ще продължи със забава и караоке за завършващите днес ученици от 1. до 4. клас.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Де
    Дедовия
    16 -3
    20:20, 1 юни 2018
    Гимназистите на СУ „Асен Златаров" отидоха в общината да видят ,какъв кмет не трябва да има повече.
  • 2
    Де
    Дедовия от кюстендил
    5 -3
    16:13, 2 юни 2018
    Кмете мара ла
  • 3
    42
    4252585
    7 0
    14:04, 6 юни 2018
    Наистина тава училище се ръководи от прекрасен директор. Но какво да кажем за надмената ВИРИ НОС учител по физика, защо не я пратите в пенсионен отдих.
Последни новини