2 °C

Ретривър е най-красивото куче на The Dog Show 2018

  Съдия Островская от Русия избра Голдън ретривъра Фютчър за най-красивото куче на The Dog Show Първомай 2018 г. Ретривърът е женски и е на 17 месеца. Собственичката му Йорданка Павлова бе изключително развълнувана и щастлива не само защото нейното куче е оценено толкова високо, а и защото то е производство на нейния собствен развъдник.

  „Печелила съм и други награди, с други кучета, но това е оценка не само за кучето, а и за моята работа“, сподели тя. И добави, че идва в Първомай с различно настроение заради приятелската атмосфера и усещането за общност.

  Тази година в двата дни на киноложкия уикенд участваха над 350 кучета от 56 породи  повече от 8 държави. Сред съдиите за поредна година беше Ненад Девич – превърнал се в емблема на сътрудничество между организаторите от Киноложкото дружество и община Първомай и сръбския град Ниш. Той сподели, че в основата на това приятелство са много общи неща – като любовта към кучетата, интересът към културата и наличието на хубави хора, хубава храна, хубави места, а и хубави жени.

  В съдийския състав освен сърбин, присъстваше съдия от Русия, от Швеция и двама българи. Единият от тях – Костадин Шанков, познат не само на кинолозите, но и на любителите – готвачи в България, показа, че е човек, който умее да бъде безпристрастен съдия и внимателен учител по време на конкурсите за водачи на кучета. Според него първомайската публика заслужава това шоу, защото е показала, че има отношение към кучетата.

  Изключително трогателен момент по време на изложбата беше когато преди началото на The Best In Show-то в редичка се подредиха млади и опитни хендлери, собственици на кучета и издигнаха над главите си букви подредени в изречението: „Благодарим ти Пеньо!“.

  Пеньо Запрянов – двигателят на събитието, за когото беше предназначен поздрава отговори: „Това “благодаря” е и за десетките първомайци и хора от други градове, които се раздадоха през тези дни! Не мога да ги изброя, нито подобаващо да им благодаря“.

  За втора поредна година изложбата беше съпътствана от кампанията „Заедно за живота“, която събира средства в полза на детската онкология в Пловдив. Тази година събраната сума е 772,15 лв.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   12
   123
   0 -1
   21:37, 28 май 2018
   Четиримата рошльовци са просто върха!!Поздрави за собствениците!
  • 2
   19
   1990
   1 0
   22:27, 28 май 2018
   Да не ухапаха кмета, че са на върха?

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
  28 фев 2020
  Последни новини