Ретривър е най-красивото куче на The Dog Show 2018

    Съдия Островская от Русия избра Голдън ретривъра Фютчър за най-красивото куче на The Dog Show Първомай 2018 г. Ретривърът е женски и е на 17 месеца. Собственичката му Йорданка Павлова бе изключително развълнувана и щастлива не само защото нейното куче е оценено толкова високо, а и защото то е производство на нейния собствен развъдник.

    „Печелила съм и други награди, с други кучета, но това е оценка не само за кучето, а и за моята работа“, сподели тя. И добави, че идва в Първомай с различно настроение заради приятелската атмосфера и усещането за общност.

    Тази година в двата дни на киноложкия уикенд участваха над 350 кучета от 56 породи  повече от 8 държави. Сред съдиите за поредна година беше Ненад Девич – превърнал се в емблема на сътрудничество между организаторите от Киноложкото дружество и община Първомай и сръбския град Ниш. Той сподели, че в основата на това приятелство са много общи неща – като любовта към кучетата, интересът към културата и наличието на хубави хора, хубава храна, хубави места, а и хубави жени.

    В съдийския състав освен сърбин, присъстваше съдия от Русия, от Швеция и двама българи. Единият от тях – Костадин Шанков, познат не само на кинолозите, но и на любителите – готвачи в България, показа, че е човек, който умее да бъде безпристрастен съдия и внимателен учител по време на конкурсите за водачи на кучета. Според него първомайската публика заслужава това шоу, защото е показала, че има отношение към кучетата.

    Изключително трогателен момент по време на изложбата беше когато преди началото на The Best In Show-то в редичка се подредиха млади и опитни хендлери, собственици на кучета и издигнаха над главите си букви подредени в изречението: „Благодарим ти Пеньо!“.

    Пеньо Запрянов – двигателят на събитието, за когото беше предназначен поздрава отговори: „Това “благодаря” е и за десетките първомайци и хора от други градове, които се раздадоха през тези дни! Не мога да ги изброя, нито подобаващо да им благодаря“.

    За втора поредна година изложбата беше съпътствана от кампанията „Заедно за живота“, която събира средства в полза на детската онкология в Пловдив. Тази година събраната сума е 772,15 лв.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      12
      123
      0 -1
      21:37, 28 май 2018
      Четиримата рошльовци са просто върха!!Поздрави за собствениците!
    • 2
      19
      1990
      1 0
      22:27, 28 май 2018
      Да не ухапаха кмета, че са на върха?
    Последни новини