20 °C

Ретривър е най-красивото куче на The Dog Show 2018

  Съдия Островская от Русия избра Голдън ретривъра Фютчър за най-красивото куче на The Dog Show Първомай 2018 г. Ретривърът е женски и е на 17 месеца. Собственичката му Йорданка Павлова бе изключително развълнувана и щастлива не само защото нейното куче е оценено толкова високо, а и защото то е производство на нейния собствен развъдник.

  „Печелила съм и други награди, с други кучета, но това е оценка не само за кучето, а и за моята работа“, сподели тя. И добави, че идва в Първомай с различно настроение заради приятелската атмосфера и усещането за общност.

  Тази година в двата дни на киноложкия уикенд участваха над 350 кучета от 56 породи  повече от 8 държави. Сред съдиите за поредна година беше Ненад Девич – превърнал се в емблема на сътрудничество между организаторите от Киноложкото дружество и община Първомай и сръбския град Ниш. Той сподели, че в основата на това приятелство са много общи неща – като любовта към кучетата, интересът към културата и наличието на хубави хора, хубава храна, хубави места, а и хубави жени.

  В съдийския състав освен сърбин, присъстваше съдия от Русия, от Швеция и двама българи. Единият от тях – Костадин Шанков, познат не само на кинолозите, но и на любителите – готвачи в България, показа, че е човек, който умее да бъде безпристрастен съдия и внимателен учител по време на конкурсите за водачи на кучета. Според него първомайската публика заслужава това шоу, защото е показала, че има отношение към кучетата.

  Изключително трогателен момент по време на изложбата беше когато преди началото на The Best In Show-то в редичка се подредиха млади и опитни хендлери, собственици на кучета и издигнаха над главите си букви подредени в изречението: „Благодарим ти Пеньо!“.

  Пеньо Запрянов – двигателят на събитието, за когото беше предназначен поздрава отговори: „Това “благодаря” е и за десетките първомайци и хора от други градове, които се раздадоха през тези дни! Не мога да ги изброя, нито подобаващо да им благодаря“.

  За втора поредна година изложбата беше съпътствана от кампанията „Заедно за живота“, която събира средства в полза на детската онкология в Пловдив. Тази година събраната сума е 772,15 лв.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   12
   123
   0 -1
   21:37, 28 май 2018
   Четиримата рошльовци са просто върха!!Поздрави за собствениците!
  • 2
   19
   1990
   1 0
   22:27, 28 май 2018
   Да не ухапаха кмета, че са на върха?

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини