20 °C

Първомай отбеляза 24 май

  Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост бе отбелязан в Първомай с тържествен концерт.

  Времето се смили и нито дъжд, нито слънце попречиха на ентусиазма и доброто настроение, обхванали града. Градските училища преминаха с празнични шествия до площада пред читалището, пренасяйки цветни гирлянди, които бяха съединени в едно преди началото на тържеството.

   Националният трибагреник бе издигнат тържествено под звуците на химна "Мила Родино"от учениците на Професионалната гимназия. Кметът Ангел Папазов поздрави всички дейци на образованието, изкуството и културата и подчерта в словото си огромната роля на учителите и дейците на културата за опазването на българския дух. Той обеща администрацията винаги  да подкрепя и да работи съвместно със всички служители на духа.

  Празникът продължи със страхотните изпълнения на талантливи деца от цялата община. На сцената бяха танцьори, певци и артисти от СУ „Златаров, ПГСС „Васил Левски“, ОУ „Кирил и Метдоий“ – Първомай, НУ „Христо Ботев“ – Първомай, ОУ „Христо Ботев – село Градина, ОУ „Любен Каравелов" – Бяла река, „ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Караджалово, ОУ "Отец Паисий“ – с. Искра, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Дълбок извор, ДФГ „Дебърче“, ТК „Хорцето“, ДГ „Осми март“, ДГ „Марица“.

  Отбелязани бяха 170 години училище в Дълбок извор – най-дълго съществувалото школо в общината, дало началото на първото класно училище.

  Празничната програма завърши с общо хоро. Тази година организаторите избраха за финал „Празнична сюита“ от Стефан Мутафчиев.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Въ
   Възмотен
   7 0
   20:00, 24 май 2018
   Толкова набързо написана статия, думи нямам...къде сложени кавички, къде не, имената на училищата съкратени, а името на училището в Бяла река изцяло объркано,то е ОУ "Любен Каравелов".........
  • 2
   Пъ
   Първомаец
   4 0
   23:46, 24 май 2018
   Е то днес е простено с грешките. Нали е ден на просветата.
   И 1ви май е ден на труда, ма никой не работи.
  • 3
   Пъ
   Първомаец
   8 -5
   00:20, 25 май 2018
   Да издигнем кандидатура на Ч. Здравчев за КМЕТ!
   Тогава цялата общинска власт ще се научи да чете, пише, работи грамотно в пълен работен ден, английски език който ще е от полза за чуждите инвеститори да комуникират и други модерни и полезни за града ни неща.
   Сегашния кмет да поставим на входа на общината до пенсия (а може и до живот) да посреща всички гости със заветното "здрасти" . В това е най- добър. А чужденците с "welcome" с лек ориенталски акцент и финес - "уелкомдиниз".
   То и сега е добър в раздаването на подаръци ама да имаше за к'во... чсовници, таблети, телефони, телевизори, компенсации, командировки и куп разхищения. А сега пара у касата немаааааааа. Ама с едно позвъняване до шефа за когото работи цялата общинска власт, ще оправи временно нещата.
  • 4
   Мъ
   Мъдрец
   2 0
   08:46, 25 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини