Първомай отбеляза 24 май

  Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост бе отбелязан в Първомай с тържествен концерт.

  Времето се смили и нито дъжд, нито слънце попречиха на ентусиазма и доброто настроение, обхванали града. Градските училища преминаха с празнични шествия до площада пред читалището, пренасяйки цветни гирлянди, които бяха съединени в едно преди началото на тържеството.

   Националният трибагреник бе издигнат тържествено под звуците на химна "Мила Родино"от учениците на Професионалната гимназия. Кметът Ангел Папазов поздрави всички дейци на образованието, изкуството и културата и подчерта в словото си огромната роля на учителите и дейците на културата за опазването на българския дух. Той обеща администрацията винаги  да подкрепя и да работи съвместно със всички служители на духа.

  Празникът продължи със страхотните изпълнения на талантливи деца от цялата община. На сцената бяха танцьори, певци и артисти от СУ „Златаров, ПГСС „Васил Левски“, ОУ „Кирил и Метдоий“ – Първомай, НУ „Христо Ботев“ – Първомай, ОУ „Христо Ботев – село Градина, ОУ „Любен Каравелов" – Бяла река, „ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Караджалово, ОУ "Отец Паисий“ – с. Искра, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Дълбок извор, ДФГ „Дебърче“, ТК „Хорцето“, ДГ „Осми март“, ДГ „Марица“.

  Отбелязани бяха 170 години училище в Дълбок извор – най-дълго съществувалото школо в общината, дало началото на първото класно училище.

  Празничната програма завърши с общо хоро. Тази година организаторите избраха за финал „Празнична сюита“ от Стефан Мутафчиев.

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Въ
   Възмотен
   7 0
   20:00, 24 май 2018
   Толкова набързо написана статия, думи нямам...къде сложени кавички, къде не, имената на училищата съкратени, а името на училището в Бяла река изцяло объркано,то е ОУ "Любен Каравелов".........
  • 2
   Пъ
   Първомаец
   4 0
   23:46, 24 май 2018
   Е то днес е простено с грешките. Нали е ден на просветата.
   И 1ви май е ден на труда, ма никой не работи.
  • 3
   Пъ
   Първомаец
   8 -5
   00:20, 25 май 2018
   Да издигнем кандидатура на Ч. Здравчев за КМЕТ!
   Тогава цялата общинска власт ще се научи да чете, пише, работи грамотно в пълен работен ден, английски език който ще е от полза за чуждите инвеститори да комуникират и други модерни и полезни за града ни неща.
   Сегашния кмет да поставим на входа на общината до пенсия (а може и до живот) да посреща всички гости със заветното "здрасти" . В това е най- добър. А чужденците с "welcome" с лек ориенталски акцент и финес - "уелкомдиниз".
   То и сега е добър в раздаването на подаръци ама да имаше за к'во... чсовници, таблети, телефони, телевизори, компенсации, командировки и куп разхищения. А сега пара у касата немаааааааа. Ама с едно позвъняване до шефа за когото работи цялата общинска власт, ще оправи временно нещата.
  • 4
   Мъ
   Мъдрец
   2 0
   08:46, 25 май 2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
  03 апр 2020
  Последни новини