Адвокатите на "Пайрът бей" поискаха повторен процес

Четиримата осъдени по делото за торент тракера "Пайрът бей" трябва да получат нов справедлив процес. За това е настоял в молба до апелативен съд в Стокхолм Карл Лундстрьом, един от потърпевшите. Искането за повтаряне на съдебното дело бе отправено, след като през миналата седмица възникнаха съмнения за безпристрастноста на съдията, произнесъл присъдата на 17 април.

Според Лундстрьом съдия Томас Норстрьом членува в Шведската асоциация за авторски права – организация в чийто е един от представителите на обвинението. Освен това той е записан и като член на Шведската асоциация за защита на индустриалната собственост.

"Томас Норстрьом бе предубеден по време на процеса... На второ място, той не информира обвиняемите и техните защитници за факта на своята пристрастност," се казва в текста на молбата, цитирана от агенция Ройтерс. Съдията по делото за "Пайрът бей" бе уличен в конфликт на интереси

Затвор за създателите на The Pirate Bay, но с минимален ефект


Лундстрьом, заедно с трима свои приятели – Петер Зунде, Готфрид Свартхом Вари и Фредрик Ней – бе осъден на една година затвор и глоба от 3,6 млн. евро за това, че съдействали за нарушаване на авторските права на редица компании от развлекателната индустрия чрез торент тракера, стоящ в основата на техния сайт ThePirateBay.com.
Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини