Супербаба - на 83 г. в позата лотос

Инструкторката по йога Бет Калман и на 83 години се наслаждава на древното индийски учение, с което се занимава от 40 години. Докато връстниците й се оплакват от болки в ставите, тази австралийка е толкова гъвкава и силна, че без проблеми може да седне в поза "лотос", да направи мост и други пози от йогата, които са трудни дори за много от тийнейджърките. Най-впечатляващо обаче Бет изглежда в поза "паун", при която се опира на ръцете си, а тялото й е опънато хоризонтално спрямо земята. Когато иска да посрами внуците си, само преметва краката зад врата си, разкрива тя пред "Дейли мейл".
"Днес мога да направя повече неща отколкото, когато бях на 50 години", казва невероятната госпожа Калман и допълва, че тялото й представлява невероятен инструмент. "Всеки път, когато се разтягам, правя повече от предходния път. Годините наистина не са важни", твърди Бет, авторка на три книги за йогата, заглавието на едната от които е "С йога срещу артрита".
Бет е сред пионерите в йогата в Австралия през 50-те години. На 33 години ръководи студио за йога, а през 70-те години редовно участва в телевизионни предавания. Преди няколко години се замислила, че е време да се пенсионира, но тъй като интересът към йогата нараствал, дъщеря й Сюзън я помолила да бъде треньорка по йога. Оттогава Бет Калман провежда седмично по 11 тренировки и засега не възнамерява да спира. "Йогата ме поддържа млада", допълва Бет, пише "Вечерни лист".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини