Трети спортен празник проведоха в Татарево

    За трета поредна година в село Татарево се проведе спортният празник „Св.св. Константин и Елена“. Започнал като двустранна футболна среща, тази година той събра 6 футболни отбора  и малки и големи стрелци и продължи в два дни.

    За радост на публиката първото попадение беше отбелязано директно от корен. Майсторското изпълнение беше на Живко Грозев от отбора на домакините – „Мълния“ Татарево и се превърна в „най-красив гол“ на турнира. Това обаче не помогна на татаревци и те отпаднаха след груповата фаза на турнира. До директни елиминации не достигна и отборът на село Воден „Гранит“.

    Гост на спортния празник беше и легендата на „Ботев“ – Пловдив - Петър  Зехтински. Кметът на селото – Петко Петков  подари на Зехтински екип на Мълния Татарево с номер 10 и надпис "Зехтински" на гърба. Гостът върна жеста като подари на кмета футболна топка с автографи на известни личности от областта на спорта, политиката и т. н. След това Зехтински проведе беседа с феновете си и се снима с тях пред паметника на загиналите във войните татаревци.

    Вторият ден започна с полуфиналните битки. След тях се проведе шоу мач между сборни отбори на ветерани и младежи от Татарево и други желаещи.

    В мача  за трето място триумфира „Победа“ Православен, след дузпи, тъй като в редовното време завърши наравно със „Сокол‘ Буково -1:1.

    Шампионът „Марица“ – Градина беше определен по същия начин – равенство 1:1 срещу  „Ботев“ - Дебър и изпълнение на дузпи.

    Грамоти имаше за всички участници. Отличени бяха и двамата съдии - Мехмед Али Мехмед и Пламен Стайков. Голмайстор на турнира стана Илия Иванов от отбора на „Ботев“ Дебър с 5 гола. Той получи грамота за голмайстор, статуетка "златна обувка" и парична награда от 50 лв. Отборите, класирани на призовите места получиха медали и парични награди, а за победителите имаше  купа и живо агне. След награждаването всички си направиха обща снимка.

    След обяд започна спортна стрелба с пушка и пистолет за малки и големи в различни възрастови групи, организирана от треньора по спортна стрелба Величка Колева. За най-точните стрелци имаше златни, сребърни и бронзови медали в съответните групи.

    Спортният празник в село Татарево се осъществява с финансовата подкрепа на кмета на община Първомай Ангел Папазов, общинските съветници Чавдар Здравчев, Красимира Александрова, Христо Вълчев и Красимир Ямалиев, Запрян Ангелов, Илия Ганчев, Димитър Митошев, Милко Петров, семейство Уилям и Патриша Линч, печатница "Растер Павлов", фирма "Офисите", фирма "Витал" ООД.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Бр
      браво
      8 0
      13:03, 22 май 2018
      А Пламен Стайков/Гришата/-трябва да получи и награда за активен принос за класирането на Дебър на последно място в групата в която играе Дебър.!!!! Браво на организаторите на турнира.
    • 2
      Гр
      Гръм
      2 -7
      18:14, 22 май 2018
      Най-простия кмет, който е имало в Татарево в истор... Виж коментара
      • Он
        Онзи
        4 0
        21:14, 22 май 2018
        Колкото и да говориш, говорите той е много повече от вас! И знаеш ли защо? Защото вие сте мишки а мишките бягат когато има котка! Поздрави.
    • 3
      Св
      Светлина в тунела
      1 -2
      21:38, 22 май 2018
      Чавдар Здравчев - кмет
    • 4
      Ян
      Янко Петков
      3 -1
      21:42, 22 май 2018
      "Най-простия" се пише с пълен член. "Който е имало в Татарево в историята си", първото "в" не е на място. "Ряздели" се пише с "а". "И единственото, което може е интриги и слухове". Преди "е" има запетая.
    • 5
      Ян
      Янко Петков
      5 -1
      21:58, 22 май 2018
      Какъв турнир направиха хората само, 6 села докараха, и с награди и за малки и за големи, пък разни мисири и луди баби ги е яд.
    • 6
      Ян
      Янко Петков
      5 0
      22:17, 22 май 2018
      Голямо "БЛАГОДАРЯ!" на хората, които подкрепиха турнира, финансово и с физически труд. Голямо "БРАВО!" на тези, които играха под голям дъжд. А тези коментатори, които през живота си, не са създали продукт, различен от преработена храна, да гледат и да се учат.
    • 7
      Та
      татаревец
      2 0
      09:48, 23 май 2018
      Само Мълнияяяя
    Последни новини