Художниците откриха традиционната си изложба

Изображение 1 от 4

    Изложба на първомайското дружество на художниците традиционно бе открита в Деня на Европа - 9 май, във фоайето на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Творбите на Тоска Запрянова, Зорка Каразапрянова, Милена Чолакова, Мирослава Панайотова,Магдалена Хубинова, Иван Заимов, Иван Генов,Ивайло Налбантов и Петър Кацаров затвърждават тяхното участие в културния живот на Първомай. За пръв път експозицията беше открита от заместник-председателя на Читалищното настоятелство Елена Кичукова. „Общото, което обединява художниците-каза тя - е страстта, която влагат в творческите си търсения, както и амбицията да се доказват всеки само по своему в изобразителното изкуство.

    Приятно впечатлена от настоящата експозиция, тя подчерта, че всяко едно произведение е уникално както по отношение на изразните средства, така и с посланието към публиката.

    От името на своите колеги Тоска Запрянова подчерта, че всеки един от тях влага много старание, време и труд в творбите си и благодари на присъстващите.

    Творците получиха цветя от Читалищното настоятелство, от кмета на общината Ангел Папазов и от присъстващите приятели и близки.

    Следващата експозиция, която ще бъде открита е на гостуващия художник Тоню Цанев. Той ще подреди инсталации, обединени под името „Крепежи“ в двора на галерия „Тоска“ на 26 май, от 17 часа, а събитието ще бъде гарнирано с подходяща музика. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини