Златаровски екипи се завърнаха с призови места от IT Знайко +

Екипът „Мегакрасивките“, съставен от Теодора Караславова, Габриела Петрова, Габриела Иванова и Здравко Христов се завърна с първо място от провелото се през уикенда национално състезание IT Знайко +. Те се състезаваха в категорията „Уеб“ и се представиха впечатляващо по темата „Супергерои“. Осмокласниците от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ в рамките на два състезателни часа успяха да създадат сайт с навигация, която отвежда потребителите до информация за въведените герои, таблица, текст, игри, галерия, видео и други – всичко, което е било изисквано от регламента.

На второ място останаха съучениците им от отбор „Хакерите“ - Даниел Диаконеску, Христо Добриков, Владимир Костадинов и Атанас Бозов. Те създадоха рекламен сайт на туристическа агенция с лого, листовки, дестинации, видео. Първомайските ученици са били единствените, които не са ползвали уеб базирани приложения, а са програмирали сами всичко. Преподавателката им Татяна Попова подчерта, че основната заслуга за това е на Иван Гащилов, който работи с тях в извън учебно време. „Хакрите“ също като „Мегакрасивките“ са имали идея да вградят собствено видео в сайта си, но са били подведени от квестор, че това би им отнело точки. По време на представянето си обаче са споменали това свое намерение и когато се оказало, че няма пречка да го направят са демонстрирали пред комисията това свое умение.

В категория „Презентации“ на второ място са класирани Даниела Колева и Джулиана Иванова. Техният продукт също е бил подчинен на основната тема „Супергерои“ и е съдържал слайдове със собствен дизайн с игри, ребуси, пъзели, оценени от журито като изключително красиви и стилни.

Все по-голяма тежест при оценяването на ученическите проекти оказва представянето им пред комисията. Само това не е достигнало и е останал на стъпка от призово класиране още един екип в направлението уеб на СУ „Златаров“ - Иван Иванов и Весела Данаджиева.

По традиция състезателните дни на IT Знайко са изпълнени с много забавни съпровождащи програми – игри, дискотеки, представяне на таланти. Над 300 знайковци тази година са участвали в големия финал на IT „Знайко“ за ученици от 5 до 8 клас. Първомайските екипи получиха подкрепата на община Първомай и я представиха повече от отлично на този утвърдил се като престижен национален форум. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини